Πολιτική
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 07:19

Δίκη «17Ν» : Ενσταση για τη νομιμότητα του δικαστηρίου

Με τη συζήτηση της ένστασης για τη νομιμότητα της σύνθεσης του δικαστηρίου, συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Η μαραθώνεια συζήτηση επί της ένστασης για τη δημοσιότητα της δίκης ολοκληρώθηκε χθες και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Υπέρ της παρουσίας τηλεοπτικών μέσων τάχθηκε η υπεράσπιση, διχασμένοι ήταν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, ενώ κατά τάχθηκαν οι εισαγγελείς.

Ενταση προκλήθηκε χθες, όταν σε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν δηλώσεις από τους κατηγορουμένους. «Επί οκτώ μήνες τα μέσα ενημέρωσης με εμφανίζουν ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη». Δεν υπάρχει πιο συκοφαντημένος άνθρωπος. Δεν θα πω τίποτα», δήλωσε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) τονίζει, ότι είναι υποχρέωση όλων των δικηγόρων που συμμετέχουν στη δίκη, να αποφεύγουν κάθε μορφή αναπαραγωγής της, έξω από τον φυσικό της χώρο.

* Σε διάβημα διαμαρτυρίας θα προβεί σήμερα η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου, για τη σύλληψη του 25χρονου Ελληνα φοιτητή Χαράλαμπου Δουσεμερτζή, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φοιτητής βρέθηκε να έχει στην κατοχή του κάποια έγγραφα αριστερού περιεχομένου και με αναφορές στη «17 Νοέμβρη», ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες.