Πολιτική
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 10:01

Δίκη «17Ν» : Τέταρτη ημέρα

Από τις 9 το πρωΐ συνεχίζεται, για τέταρτη μέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Αμέσως μετά την έναρξη, ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου πρότεινε να υπάρξει ενιαία συζήτηση της ένστασης για τη σύνθεση του δικαστηρίου αλλά και αυτής, που αφορά στην αρμοδιότητα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να εκδικάσει την υπόθεση με τον ισχυρισμό ότι «τα εγκλήματα είναι πολιτικά».

Ο κ. Λάμπρου τόνισε πως «είναι συναφή θέματα η σύνθεση του δικαστηρίου και το αν εγκλήματα είναι πολιτικά ή του κοινού ποινικού δικαίου, που έχουν ως στόχο να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο και να παραπέμψει την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο».

«Δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο να εξαντλείται επί των ίδιων θεμάτων, η ουσία είναι να εκδοθεί μια ορθή και δίκαιη απόφαση», είπε, χαρακτηριστικά, ο εισαγγελέας.

Επικαλούμενος την κόπωση από «ατέρμονες συζητήσεις για συναφή θέματα και τον κίνδυνο συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης των κατηγορουμένων», ο εισαγγελέας ζήτησε «να τεθεί τώρα οποιαδήποτε άλλη ένσταση στοχεύει στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων