Πολιτική
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι, μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, νοτιοανατολικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι αργότερα σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.