Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν ανάλογες περιπτώσεις με παγιδευμένους φακέλους, όπως αυτός που ανεφλέγη και εξουδετερώθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, έδωσε η Αντιτρομοκρατική. Ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν ανάλογες περιπτώσεις με παγιδευμένους φακέλους, όπως αυτός που ανεφλέγη και εξουδετερώθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, έδωσε η Αντιτρομοκρατική.
Συγκεκριμένα, αν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο, καλείται να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ο φάκελος ανεφλέγη κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός, και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ..
Οπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο.
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.
Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.