Πολιτική
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 10:58

Δίκη «17Ν» : Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Τα ονόματα σχεδόν 230 μαρτύρων υπεράσπισης εκφώνησε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού, του Δημήτρη Κουφοντίνα, του Ηρακλή Κωστάρη, του Κώστα Καρατσώλη, του Παύλου Σερίφη και του Κώστα Τέλιου δεν έχουν παραδόσει μέχρι στιγμής στο δικαστήριο λίστα με προτεινόμενους μάρτυρες.

Τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο θα υπερασπιστούν περίπου 35 μάρτυρες αρκετοί από τους οποίους είναι Γάλλοι υπήκοοι. Μεταξύ των προτεινόμενων μαρτύρων ειναι οι Ευτύχιος Μπιτσάκης, Κώστας Ζουράρις, Ευγένιος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Σκαρπαλέζος, η σύντροφος του κατηγορούμενου Μαρί Πεϊνό και δύο συγγενικά της πρόσωπα.

Μεταξύ των περίπου 30 μαρτύρων που προτάθηκαν από τον Θεολόγο Ψαραδέλη είναι και ο Γάλλος ευρωβουλευτής Αλέν Κριβίν. Ο Βασίλης Τζωρτζάτος πρότεινε σχεδόν 15 μάρτυρες, αρκετοί από τους οποίους είναι μέλη του δικτύου για την υπεράσπιση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Για την Αγγελική Σωτηροπούλου θα καταθέσουν περίπου εννέα μάρτυρες μεταξύ των οποίων και η κυρία Βαγγελιώ Βογιατζή.

Ο Γιάννης Σερίφης πρότεινε περίπου 45 μάρτυρες πολλοί από τους οποίους είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ως μάρτυρας του Γιάννη Σερίφη εκφωνήθηκε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Ο Σωτήρης Κονδύλης πρότεινε περίπου 42 μάρτυρες, ο Θωμάς Σερίφης έξι, ο Διονύσης Γεωργιάδης περίπου 10, όσους και ο Ανέστης Παπαναστασίου. Ο Νίκος Παπαναστασίου πρότεινε 12 και ο Πάτροκλος Τσελέντης 13.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων