Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 12:40

Δίκη«17Ν» : Η ένσταση για την αρμοδιότητα του δικαστηρίου

Την ένσταση της αρμοδιότητας ή μη του δικαστηρίου αναπτύσσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Οι συνήγοροι του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Κώστας Χρυσικόπουλος και Γιάννης Ραχιώτης, ταυτιζόμενοι με τις θέσεις των υπολοίπων υπερασπιστών των κατηγορουμένων, υποστήριξαν ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, η οποία θα έπρεπε να κριθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Και οι δύο διευκρίνισαν ότι ο εντολέας τους δεν υποβάλει αυτοτελή την ένσταση, αλλά στηρίζει το αίτημα των υπολοίπων κατηγορουμένων. Την ίδια στάση κράτησαν επίσης η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Ανέστης Παπαναστασίου.

Ο κ. Ραχιώτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι καμμία ευρωπαϊκή νομοθετική τάξη δεν έχει τολμήσει να καταργήσει την έννοια του πολιτικού εγκλήματος, γιατί δεν θέλει να απεκδυθεί το φιλελεύθερο μανδεία.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο αναγνώστηκαν τα ονόματα δύο μαρτύρων υπεράσπισης που προτάθηκαν απο τον Κώστα Τέλιο και περίπου 10 μάρτυρες υπεράσπισης που περιλαμβάνονται στη λίστα την οποία παρέδωσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι και ο Νίκος Γιαννόπουλος, μέλος του δικτύου για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων