Πολιτική
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 12:46

Μήνυμα Βενιζέλου σε όσους υπονομεύουν την πολιτική σταθερότητα

Μήνυμα σε όσους υπονομεύουν τις «ψυχολογικές ή συμβολικές» προϋποθέσεις πολιτικής σταθερότητας έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη. «Σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση» για το σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης.

Μήνυμα σε όσους υπονομεύουν τις «ψυχολογικές ή συμβολικές» προϋποθέσεις πολιτικής σταθερότητας έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη. 

«Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικότητα σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να σχηματίσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει:

«Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δε βοηθάει ούτε τον εαυτό του ούτε το κόμμα του ούτε τη χώρα».

Κληθείσα να τοποθετηθεί, η κ. Δαμανάκη, αφού σημείωσε πως το κλίμα στην Ευρώπη για τη χώρα μας διαμορφώνεται με βάση τις προσπάθειες που γίνονται, εξέφρασε την πεποίθηση κα την ελπίδα ότι η Ελλάδα «θα δώσει τα αποτελέσματα που χρειάζονται και που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ώστε όλα να πάνε καλά».  «Μπορούμε», είπε η επίτροπος, «να αισιοδοξούμε».