Πολιτική
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ χιόνια στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα βρέξει στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο. Αργά τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί αλλά από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20 βαθμούς και στα νησιά απο 9 εως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.