Αθλητικά
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 22:00

Τσάνας: «Άλλα δύο βήματα για τους ΄΄16΄΄»

Ψύχραιμος και προσγειωμένος παρέμεινε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Κώστας Τσάνας, μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Νέων επί του Μεξικού (2-1), στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας.

Ψύχραιμος και προσγειωμένος παρέμεινε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Κώστας Τσάνας, μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Νέων επί του Μεξικού (2-1), στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας.

«Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κάναμε αυτό που επιθυμούσαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο εξαιρετικά ισχυρό και από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι, να δουλέψουμε με συνέπεια και τον ίδιο ζήλο που έχουμε δείξει μέχρι τώρα, γιατί και ο επόμενος αντίπαλος είναι ιδιαίτερα ισχυρός», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

«Σε αυτές τις ηλικίες και ιδίως για εμάς που είμαστε πρωτάρηδες σε τέτοιες διοργανώσεις δεν είναι εύκολο να επιδείξουν οι παίκτες τέτοια ηρεμία, ψυχραιμία, ωριμότητα και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα παιδιά μας τα κατάφεραν και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Όπως προανέφερα έγινε ένα βήμα και τώρα απομένουν άλλα δύο για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων», πρόσθεσε.

Ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, Δημήτρης Κολοβός, τόνισε ότι «στη φάση του γκολ πήγα να γυρίσω από τα δεξιά, δεν μου βγήκε, γύρισα από την άλλη, σούταρα και μπήκε. Ήμασταν στο 100% και καταφέραμε να νικήσουμε. Κοιτάμε το επόμενο ματς, βήμα-βήμα για την πρόκριση».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Καπίνο εστίασε στην αυτοσυγκέντρωση της ομάδας: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτό που μας είχε πει ο προπονητής μας αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός και δεν επαναπαυόμαστε. Λέγαμε ότι είναι το φαβορί το Μεξικό και αυτοί το πίστευαν. Δείξαμε όμως ότι είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια με Μάλι και Παραγουάη».