Αθλητικά
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 19:58

Φανταστική πρεμιέρα για την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Εκπληκτική ήταν η πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, καθώς η παρθενική εμφάνισή της στη διοργάνωση συνδυάστηκε με πολύ μεγάλη νίκη (2-1) επί του εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μεξικού.

Εκπληκτική πρεμιέρα ήταν η πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, καθώς η παρθενική εμφάνισή της στη διοργάνωση συνδυάστηκε με πολύ μεγάλη νίκη (2-1) επί του εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μεξικού.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα προηγήθηκε με τον Μπουχαλάκη στο 16΄, οι Μεξικανοί ισοφάρισαν με τον Εσπερικουέτα στο 40΄ για να χαρίσει τη μεγάλη νίκη, που πολλαπλασιάζει με το «καλημέρα» τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση ο Κολοβός στο 89΄.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η Ελλάδα ξεκίνησε με το άγχος και το τρακ του πρωτάρη. Οι λατινοαμερικανοί, πιο έμπειροι όντες, πήραν την πρωτοβουλία και στο 15’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Καπίνο να αποκρούσει αρχικά το σουτ του Κορόνα και τον Σταφυλίδη να βγάζει την μπάλα πάνω από τη γραμμή στην εξέλιξη της φάσης, στην κεφαλιά του Μπουένο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως η Εθνική ομάδα πέτυχε το γκολ που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες, αφού πέρα από το προβάδισμα στο σκορ έδωσε στους νεαρούς Έλληνες την απαραίτητη ψυχολογία για να κοιτάξουν εφεξής «κατάματα» τους αντιπάλους τους. Σκόρερ ο Μπουχαλάκης, μετά από πάσα του Διαμαντάκου ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή.

Το ημίχρονο έληξε πάντως ισόπαλο, καθώς στο 40ο λεπτό οι Μεξικανοί έφτασαν στο 1-1 με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα από αρκετά μακρινή απόσταση. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Τσάνα να απειλούν  με αξιόλογα σουτ των Μπάλλα και Μπουχαλάκη και τους διεθνείς να χάνουν το… «άχαστο» λίγο αργότερα: ο Διαμαντάκος βγήκε τετ α τετ με τον Σάντσες, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας εξουδετέρωσε και την αρχική προσπάθεια και την κεφαλιά που επιχείρησε στη συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός. 

Στο 84΄ ήταν η σειρά του Καπίνο να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του αποκρούοντας εξαιρετικά το σουτ του Λόπες και πέντε λεπτά αργότερα ο Κολοβός με ασύλληπτο σουτ στο «Γ» του Σάντσες έδωσε στην ελληνική ομάδα μια πολύ μεγάλη νίκη.