Πολιτιστικά
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 18:18

Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ γιορτάζεται αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου, με μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ γιορτάζεται αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου, με μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας.

Με σημείο αναφοράς την επέτειο των γενεθλίων του Peyo (γεννημένος στις 25 Ιουνίου του 1928), του δημιουργού των αξιαγάπητων Στρουμφ, η Columbia Pictures και η Sony Pictures Animation θα συντονίσουν εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ, αλλά και τα «Στρουμφάκια 2», τη δεύτερη κινηματογραφική περιπέτεια της στρουμφοπαρέας.

Παγκόσμιο ρεκόρ
Πρόκειται για τον δεύτερο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Στρουμφ,  που φιλοδοξεί να γίνει παράδοση. Το 2011, έγιναν εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο με σκοπό να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ των περισσότερων ανθρώπων ντυμένων σαν Στρουμφάκια, όπως και έγινε.

Από τις Βρυξέλλες έως το Ρίο Ντε Τζανέιρο
Φέτος, αυτή η ιδιαίτερη γιορτή θα εξαπλωθεί από τις Βρυξέλλες (τη γενέτειρα του Peyo) και το Παρίσι μέχρι το Μπουένος Άιρες, το Μουμπάι και το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ενδεικτικά, στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική, ένα διάσημο πάρκο στη Μόσχα και μια γέφυρα στο Δουβλίνο που θα διακοσμηθούν με μπλε στοιχεία. Στρουμφάκια θα επισκεφτούν παιδικά νοσοκομεία, θα παίξουν με την άμμο, θα πάρουν μέρος σε μαραθώνιους ανά τον κόσμο, με σκοπό να κάνουν και αυτή την Παγκόσμια Μέρα των Στρουμφ αξέχαστη.

Στη Βάρκιζα
Στην Αθήνα, ο εορτασμός για την Παγκόσμια Μέρα των Στρουμφ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στο «Do it resort» στη Βάρκιζα, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν στη διάθεσή τους μία μεγάλη έκταση με γρασίδι και μία έκταση επί της παραλίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και μέχρι τις 7.30 μ.μ. ξένοι καλλιτέχνες, που έχουν έρθει στην Ελλάδα ειδικά για το event, θα κατασκευάσουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών ένα τεράστιο θεματικό γλυπτό, που θα φτάνει τα 2,5 μέτρα. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι φίλοι των Στρουμφ μπορούν να πάρουν μαθήματα γλυπτών στην άμμο, ενώ παιδαγωγοί θα απασχολούν τα παιδιά με διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το πάρτι θα έχει δυνατή μουσική, πολύ χορό και φυσικά ξεγνοιασιά.

Η ταινία
Τα  θρυλικά  μπλε  πλασματάκια  επιστρέφουν  στη  μεγάλη  οθόνη  με  νέες διασκεδαστικές  περιπέτειες,   χάρη  στην  εμμονή  του  σατανικού  μάγου Δρακουμέλ  που  συνεχίζει  να  τα  καταδιώκει.  Η  ιστορία  του έργου  θα  μας  φτάσει  μέχρι  το  Παρίσι, όπου  ο  Παπαστρούμφ  και  τα  υπόλοιπα  Στρουμφάκια  αναζητούν  την  Στρουμφίτα.