Πολιτική
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2003 13:48

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης

Η Σύνοδος Κορυφής της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης, που είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους Γιώργο Παπανδρέου, Τάσο Γιαννίτση, Νίκο Χριστοδουλάκη, Δημήτρη Ρέππα, Χρήστο Πρωτόπαπα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ελληνική προεδρία, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών εξερχόμενος του Μεγάρου, είναι ότι τώρα η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση.

Η ελληνική προεδρία, είπε ο κ. Παπανδρέου, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων τονίζοντας ότι αυτή η Σύνοδος Κορυφής μπορεί να είναι πετυχημένη, η Ευρώπη προχωράει ασχέτως των άλλων γεγονότων.

Για τον πιθανολογούμενο πόλεμο στο Ιράκ ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε όσο υπάρχουν διπλωματικές προσπάθειες και δεν απέκλεισε ότι και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρεθεί διπλωματική-ειρηνική λύση στο πρόβλημα.

Για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι ο πρόεδρος Μπους έχει συγκαλέσει το Σαββατοκύριακο συνάντηση με τον Μπλερ και Αθνάρ σε ευρωπαϊκό εδαφος ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, ενώ σήμερα ή αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επικοινωνία με τον Κόλιν Πάουελ, ο οποίος μπορεί να τον ενημερώσει σχετικά με αυτό, όπως είπε.

Αυτήν την ώρα υπογράφεται η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-ΝΑΤΟ που αφορά τη διακίνηση των εγγράφων του «Ευρωστρατού», από τους Λόρδο Ρόμπερτσον, Γιώργο Παπανδρέου και τον εκπρόσωπο του Χαβιέ Σολάνα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων