Πολιτική
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη Δυτική και την Κεντρικκή Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και καταιγίδες, οι οποίες στις Νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Ιδιαίτερα στην ανατολική και νότια χώρα η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα επίπεδα της θύελλας (10 και πιθανώς 11 Μποφώρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαιου από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πιό πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις (9-10 Μποφώρ) με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.