Πολιτική
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 12:17

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητούν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησαν οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησαν οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, είπε πως η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει, το μαύρο να ακυρωθεί και στη θέση του να μπουν οι εκπομπές και το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ως είχαν.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια το Γραφείο Τύπου του Κινήματος ζητούσε την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, «όπως επιβάλλει ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους».

«Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή», ανέφερε η Ιπποκράτους.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ αποτελεί παράνομη ενέργεια.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ καθώς τονίζει πως η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ είναι άμεσα εκτελεστή.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την ΕΡΤ σε λειτουργία ζητεί να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα FM, και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς χθες.

«Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ», εξήγησε και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και «όχι μεσοβέζικα πράγματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομος ο Πρωθυπουργός όσο δεν επαναλειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση

Την άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ζήτησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός είναι έκθετος και παράνομος», ανέφερε η Κουμουνδούρου σε σχόλιό της.

Κάλεσε επίσης τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να ξεκαθαρίσουν «εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν».

KKE: Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πετιούνται στο δρόμο

«Οι ελιγμοί μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων», αλλά «τα μεταξύ τους παζάρια για το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση», σχολίασε με τη σειρά του το ΚΚΕ, για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον Περισσό, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «διευκολύνει» την κυβέρνηση για να προχωρήσει «στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει».

«Το ότι αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ‘ανοιχτή’ ΕΡΤ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πετιούνται στο δρόμο και η περιουσία της παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο. Για αυτό άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έσπευσαν να την υιοθετήσουν», σημείωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Επεσήμανε ακόμη ότι «πολύ μεγάλη ευθύνη» έχουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, «που πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣτΕ και που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ από τη σκοπιά της υπεράσπισης της ‘δημοκρατίας’».

Τόνισε τέλος ότι με βάση τις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνει δεκτή σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ