Τρία μηνύματα έστειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Πρώτον διαμήνυσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με δυναμική, δεύτερον ότι μπορεί να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει γρήγορα ο νέος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός και τέλος πως η εντολή του λαού είναι «να τα αλλάξουμε όλα και αυτή την εντολή δεν τη διαπραγματευόμαστε».
Τρία μηνύματα έστειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Πρώτον διαμήνυσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με δυναμική, δεύτερον ότι μπορεί να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης όσο γίνεται πιο γρήγορα και τέλος τόνισε πως η εντολή του λαού είναι «να τα αλλάξουμε όλα και αυτή την εντολή δεν τη διαπραγματευόμαστε».
Η ΕΡΤ, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός ενώ επανέλαβε πως ήταν σύμβολο αδιαφάνειας σπατάλης, «το έλεγαν και εκείνοι μέχρι προχθές».
Κάποιοι, συνέχισε, έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα που την φτιάχνουμε τους έπιασε ο πόνος.
«Δεν μας ακούσατε εμάς να βρίζουμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν φερθήκαμε με εκδικητικότητα απέναντί τους. Όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Και αρκετοί θα μπορούν να επαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης με αξιοκρατικά κριτήρια ΑΣΕΠ», είπε.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, πολλοί προσπάθησαν να την εξυγιάνουν ωστόσο στάθηκε αδύνατο καθώς όποιος το επιχείρησε, συνασπιζόταν εναντίον του η μεγάλη συντεχνία των προνομιούχων και των βολεμένων.
«Αυτοί που σήμερα κάνουν ότι θρηνούν για την ΕΡΤ δεν ήταν αυτοί που την έσερναν από απεργία σε απεργία;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κάποιες φορές οι ίδιοι διώχνουν από τις δικά τους από τα κομματικά τα κανάλια και ο ιδικές τους εφημερίδες διώχνουν τους δικούς τους εργαζόμενους. Κι ύστερα διαμαρτύρονται, όταν κλείνουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε στη θέση της μια υγιή και ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Ο κ. Σαμαράς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε επίσης σε κάποιους που διακηρύσσουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν σε πανίσχυρες συντεχνίες που κανένας δεν μπορεί να ελέγξει, ότι η δημόσια περιούσια ανήκοει σε εκείνους που πρόλαβαν να την καταπατήσουν, ότι η δημοκρατία είναι ό,τι μπορεί να αρπάξει ο καθένας. «Το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους», τόνισε.
Ωστόσο, ανέφερε πως η κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο και η στάση του λαού αλλάζει. Σε εμάς προσβλέπουν ακόμη και ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στον τόπο, συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας υποστήριξε πως οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο οι δικές τους προσπαθούν να διασώσουν το χθες σημειώνοντας πως για να υπερασπιστείς δικαιώματα της κοινωνίας, πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων και «επιτήδειων».