Κοινωνία
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 14:32

Γ.Σ. των εργαζομένων της ΕΡΤ στις 16.00

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να εξετάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους. Αποδοκιμάστηκε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ από το συγκεντρωμένο πλήθος στο Ραδιομέγαρο. Συνεδριάζει και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου για την περαιτέρω στάση τους.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν στις 16.00 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να εξετάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους. Συνεδριάζει και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου για την περαιτέρω στάση τους όσον αφορά την απεργιαακές κινητοποιήσεις στον κλάδο.

Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από το χώρο της συγκέντρωσης στο Ραδιομέγαρο, ενώ νωρίτερα αποδοκιμάστηκε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ όταν απηύθυνε με τη σειρά του μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Να συνεχίσουν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας» ζήτησε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης.

«Εστία πανευρωπαϊκής αντίστασης κατά του νεοφιλελευθερισμού» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της, Δημήτρης Τρίμης, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατήγγειλε «ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να καταλάβουν τη συχνότητα της ΕΡΤ».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Φράνκο Σίντι. Εξέφρασε αλληλεγγύη στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει με τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Παραβιάζει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα». Ανέφερε, τέλος, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει στην κινητοποίηση των 600.000 μελών της σε 180 χώρες.