Πολιτική
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2003 11:02

Δίκη «17Ν» : Οι δικηγόροι του Κώστα Αγαπίου

Επισημάνσεις για την προανακριτική διαδικασία στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και του ΕΛΑ και για ισχυρισμούς του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, κάνουν σε έγγραφη ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Κώστα Αγαπίου, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και Νίκος Δαμασκόπουλος. Αναφέρουν χαρακτηριστικά :

«Σε εβδομαδιαίο περιοδικό, που διανέμεται με εβδομαδιαία εφημερίδα, της 02/03/2003 δημοσιεύθηκε συνέντευξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Διώτη, ο οποίος προϊσταται των ερευνών κατά της τρομοκρατίας».

«Στην παραπάνω συνέντευξη, φέρεται να δηλώνει ότι βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο Κώστα Αγαπίου, είναι η κατάθεση μιας μάρτυρος, η οποία πάντα κατά τον κ. Εισαγγελέα, φέρεται ότι αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως μέλος του ΕΛΑ, που έλαβε μέρος στην επιχείρηση κατά του Σαουδάραβα πρέσβυ, την οποία συνδιοργάνωσε ο Κάρλος και οι συνεργάτες του».

«Αναμείναμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν θα λάβει χώρα επανόρθωση σε σχέση με τα παραπάνω, είτε απ' το περιοδικό που δημοσίευσε τη συνέντευξη, είτε απ' τον ίδιο τον κ. Διώτη, πλην όμως επί ματαίω».

«Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι, ως συνήγοροι υπεράσπισης να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα :

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Κώστα Αγαπίου, δεν υπάρχει οποιουδήποτε περιεχομένου κατάθεση αυτής της μάρτυρος, ούτε όμως και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που θα συνδέεται έστω και έμμεσα με το περιεχόμενο των ισχυρισμών του κ. Διώτη».

«Τα ερωτήματα που γεννιώνται βάσει αυτής της διαπίστωσης, είναι εξαιρετικά κρίσιμα και αποκαλυπτικά, για τον πολυδιαφημιζόμενο δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που λάμβανε χώρα σε βάρος του Κώστα Αγαπίου».

«Γιατί αν μεν το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Διώτης, είναι υπαρκτό τότε γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα της δικογραφίας, όταν μάλιστα βρίσκεται, όπως διατείνεται ο ίδιος, στα χέρια του τόσα χρόνια»;

«Αν υπάρχει και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία, υπάρχει παραφάκελος, αγνώστων μεν, πολυδιαφημιζόμενων δε, εδώ και πολλά χρόνια στοιχείων, που υπηρετούν σκοπιμότητες, οπωσδήποτε μη επιδοκιμαζόμενες από το δίκαιο»;

«Αν όμως το παραπάνω έγγραφο δεν υπάρχει και ο κ. Διώτης προέβη πράγματι στις δηλώσεις που του αποδίδει το περιοδικό, τότε είναι σαφές ότι με ευθύνη εισαγγελικού λειτουργού, αναιρείται κάθε έννοια δικαίου και ένας κατηγορούμενος υφίσταται πλήρη κακοποίηση του τεκμηρίου αθωότητάς του, πριν καν εκδοθεί βούλευμα σε βάρος του».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων