Πολιτική
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 14:20

Προανακριτική: Δεν θα προσέλθουν οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

Δεν θα προσέλθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ οι εξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίες επρόκειτο να καταθέσουν στο απόγευμα.

Δεν θα προσέλθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ οι εξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίες επρόκειτο να καταθέσουν στο απόγευμα.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και οι σύζυγοί τους Α. Ρουσσώνης και Σ. Σικιαρίδης.

Ειδικότερα, με γραπτές δηλώσεις τους οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζουν ότι η εκ νέου κλήτευσή τους «στηρίζεται σε εσφαλμένη προϋπόθεση».

Στις δύο πανομοιότυπες δηλώσεις τους, οι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου αφού εκφράζουν τον απόλυτο σεβασμό τους προς το Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σημειώνουν ότι και ο πατέρας τους Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου «διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές».

«Εν τούτοις, από σειρά ατυχών συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες. Για τις πράξεις αυτές έχω ήδη κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Οι πράξεις επί των οποίων με καλείτε να εξετασθώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάσθηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μου δυνατόν, θεωρητικώς, να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Έτσι δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας», καταλήγουν.