Κόσμος
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003 09:53

Εκτακτη συνεδρίαση του ιρακινού κοινοβουλίου

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το πρωΐ το ιρακινό κοινοβούλιο, για να εκφράσει την υποστήριξή του στον Σαντάμ Χουσεΐν, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου στις 3:15' π.μ. ώρα Ελλάδος, του προέδρου Μπους.

«Θα θυσιάσουμε το αίμα και τις ψυχές μας για τον Σαντάμ», τραγουδούσαν οι βουλευτές κατά την έναρξη της συνεδρίασης, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Σααντούν Χαμάντι δήλωσε στους βουλευτές ότι όλοι πρέπει να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Σαντάμ Χουσεΐν.

«Το Ιράκ δεν είναι η χώρα που θα αποδεχτεί ότι λέει η αμερικανική κυβέρνηση», τόνισε ο Χαμάντι. «Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα λεγόμενα της αμερικανικής κυβέρνησης και όλοι μας θα σταθούμε ενωμένοι στο πλευρό του ηγέτη μας. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ιρακινής βουλής.

«Η τύχη των εισβολέων θα είναι η ίδια -αποτυχία και ύβρις από την ιστορία», τόνισε ο Χαμάντι. «Ο λαός του Ιράκ, που μας έδωσε την ευθύνη εκλέγοντάς μας ως αντιπροσώπους του, στέκεται ενωμένος ως μία φωνή, ως ένα τουφέκι ενάντια στην εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», πρόσθεσε.