Κόσμος
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 06:46

Οι Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ

Την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Καμπούλ ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοινώνοντας πως στόχος τους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Καμπούλ ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοινώνοντας πως στόχος τους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Ναι αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Οργάνωση μουτζαχεντίν επιτέθηκε σήμερα το πρωί στην στρατιωτική πτέρυγα του αεροδρομίου της Καμπούλ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας και ότι ομάδα ανταρτών «εισέβαλε σε κτήριο της οδού Κασαμπά, δυτικά του αεροδρομίου απ΄όπου εκτόξευσε σποραδικά πυρά».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφάλειας και οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών.

Ο συναγερμός ήχησε στην αμερικανική πρεσβεία και από το μεγάφωνο ακούγονταν προειδοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για άσκηση.

Η τελευταία επίθεση στην Καμπούλ έγινε στις 24 Μαΐου, όταν αντάρτες Ταλιμπάν ξεκίνησαν μια επτάωρη επιχείρηση αυτοκτονίας, στο κέντρο της Καμπούλ. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις αντάρτες. Οι ένοπλοι είχαν καταφύγει, στο κτήριο του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου στεγάζονται και άλλες διεθνείς οργανώσεις. Η κυβέρνηση είχε εξάρει την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων ασφαλείας που με τις ενέργειές τους περιόρισαν τον αριθμό των θυμάτων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο