Πολιτική
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 10:12

Δίκη «17Ν» : Αίτημα διακοπής λόγω της επίθεσης στο Ιράκ

Αίτημα για ημίωρη διακοπή της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», στις 12 το μεσημέρι, υπέβαλε, αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας, η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κούρτοβικ, μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγείλει για την ώρα αυτή στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στο Ιράκ.

«Οσοι βρισκόμαστε σε αυτήν την αίθουσα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για αυτόν τον άδικο πόλεμο εναντίον του πολύπαθου Ιράκ. Είναι το ελάχιστο, που μπορούμε να κάνουμε για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας σε όσα συμβαίνουν εκεί», είπε η κ. Κούρτοβικ, η οποία ζήτησε η στάση εργασίας να επαναληφθεί και αύριο.

Ο εισαγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, συμφώνησε με την ημίωρη διακοπή της δίκης στις 12 το μεσημέρι και όχι στις 12.30, όπως γίνεται καθημερινά.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, είπε πως «ό,τι χρωματίζεται πολιτικά, είναι εκτός αιθούσης». Ο κ. Μαργάρίτης τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής :

«Είμαστε πολίτες έξω απο την αίθουσα. Το δικαστήριο δεν παίρνει πολιτικές θέσεις. Η χώρα έχει κυβέρνηση. Εμείς, σαν πολίτες εκφράζουμε την άποψή μας, όχι, όμως, εδώ μέσα».

Τελικά, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για την ημίωρη διακοπή της δίκης στις 12, μόλις ενημερωθεί για το αν έχει πάρει

πάρει σχετική απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο, όπως είπε ο συνήγορος υπερασπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Κώστας Παπαδάκης, έχει ήδη εξαγγείλει στάση εργασίας για την πρώτη μέρα του πολέμου.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του δημοσιογράφου, Κώστα Μπακατσέλου, ο οποίος απαντά σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων