Κόσμος
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 13:49

Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από τις επιδρομές στο Ιράκ

Ενας πολίτης σκοτώθηκα κατά τη διάρκεια των πρωϊνών επιδρομών εναντίον της Βαγδάητς, ανακοίνωσε ο Ιρακινός υπουργός Ενημέρωσης.

Ο Σάιντ αλ Σάχαφ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ότι κατά τις πρωϊνές αεροπορικές επιδρομές επλήγησαν κτίρια τελωνειακών υπηρεσιών, άδεια γραφεία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και κατοικημένα προάστια της ιρακινής πρωτεύουσας και διευκρίνισε ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε κοντά στο συνοριακό φυλάκιο της Ρότμπα, στην ιορδανο-ιρακινή μεθόριο.

Πολίτες τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον ιρακινό αξιωματούχο, σε κτίριο της ιρακινής τηλεόρασης στην επαρχία αλ-Ανμπαρ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης, ενώ οι επιδρομές στη Βαγδάτη επικεντρώθηκαν στο προάστιο Ντόρα, στις δυτικές παρυφές της πόλης.

Ο Ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το Ιράκ δεν έχει στην κατοχή του πυραύλους Scud, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ιρακινές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Scud εναντίον του Κουβέϊτ.

«Ακουσα πληροφορίες ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους Scud εναντίον του Κουβέϊτ. Θα ήθελα να σας πω ότι δεν έχουμε στην κατοχή μας πυραύλους Scud, και γιατί εκτοξεύθηκαν, δεν ξέρω», είπε.

«Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τεχνολογικά μέσα από τοποθεσίες... δυτικά του Ιράκ για να εξουδετερώσουν την ιρακινή δορυφορική τηλεόραση», είπε επίσης ο Σάχαφ.