Πολιτική
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 19:24

Aνεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (20/3/2003) Μέρος 5/5

2. Εξέταση καλύκων καλ. 0.45. α) Αναγνώριση. Οι 11 κάλυκες είναι διαμετρήματος 0.45 της ίντσας και προέρχονται από φυσίγγια που προορίζονται για αυτόματα όπλα και πιστόλια ιδίου διαμετρήματος. Στη βάση τους φέρνουν και οι ένδεκα τις ενδείξεις, Η.Χ.Π. 71 και είναι ελληνικής κατασκευής. Για διάκρισή τους σημάνθηκαν με τα στοιχεία Π έως Π2 και τον αριθμό της υποθέσεως 1020. β) Συγκριτική εξέταση μεταξύ τους. Από την συγκριτική εξέταση των ιχνών που φέρνουν οι κάλυκες αυτοί από το όπλο με το οποίο εβλήθησαν, διαπιστώθηκε ότι επτά απ’ αυτούς με τα στοιχεία Π.1 έως Π.7 εβλήθησαν από ένα και το αυτό όπλο. Οι υπόλοιποι τέσσερις διαπιστώθηκε ότι εβλήθησαν από ένα όπλο διαφορετικό, από εκείνο των ανωτέρω επτά καλύκων. Συνεπώς οι 11 κάλυκες εβλήθησαν από 2 όπλα.

3. Εξέταση κάλυκα καλ. 7.65 mm. Α) Ο κάλυκας αυτός είναι διαμετρήματος 7.65 mm και προέρχεται από φυσίγγια που προορίζεται για πιστόλια ανάλογου διαμετρήματος. Στη βάση του φέρεις τις ενδείξεις elgeco B765 και είναι γερμανικής προελεύσεως. Β) Ο τύπος του όπλου με το οποίο βλήθηκε δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί γιατί δεν βρέθηκε αντίστοιχη βολίδα η συλλογή πυροβόλων όπλων του εργαστηρίου μας είναι πολύ μικρή και ο κάλυκας φέρει πολλαπλά ίχνη και δεν μπορούν να διακριθούν τα χαρακτηριστικά του συστήματος του όπλου με το οποίο βλήθηκε. Γ) Από τη σύγκριση του με πειστήρια εκκρεμών υποθέσεων τα οποία είναι ίδιου διαμετρήματος με αυτόν δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη σχέσεως.

4. Εξέταση βολίδων. Α) Αναγνώριση. Οι 9 βολίδες και το τμήμα περιβλήματος βολίδος είναι διαμετρήματος 0.45 της ίντσας και προέρχονται από φυσίγγια που προορίζονται για αυτόματα όπλα και πιστόλια ιδίου διαμετρήματος. Στον κυλινδρισμό τους τμήμα φέρον έξι αριστερόστροφες αβλαπώσεις-ραβδώσεις από την κάνη του όπλου από το οποίο εβλήθησαν.

Β) Συγκριτική εξέταση μεταξύ τους. Από τη συγκριτική εξέταση των ιχνών των βολίδων που προέρχονται από την κάνη του όπλου με το οποίο εβλήθησαν διαπιστώθηκε ότι: 1) Οι δυο βολίδες με τις ενδείξεις Κ0 1020 και οι δυο βολίδες από το σώμα του οδηγού ΣΡ 1020, εβλήθησαν από ένα και το αυτό όπλο και 2) οι βολίδες που βρέθηκαν στην ράχη του πίσω καθίσματος και το τεμάχιο περιβλήματος βολίδας ΠΚ 1020 και η βολίδα προσώπου Μομφεράτου ΣΜ 1020, εβλήθησαν από ένα και το αυτό όπλο.

5. Συγκριτική εξέταση καλύκων βολίδων, προς κάλυκες βολίδος εκκρεμών υποθέσεων. Από την συγκριτική εξέταση των καλύκων και βολίδων της υποθέσεως αυτής προς κάλυκες και βολίδες εκκρεμών υποθέσεων. Από την συγκριτική εξέταση των καλύκων και βολίδων της υποθέσεως αυτής προς κάλυκες και βολίδες εκκρεμών υποθέσεων, που έχουμε στο αρχείο, διαπιστώθηκε: 1) Οι κάλυκες Π1 έως Π7 1020 και οι βολίδες Κ0 1020 και ΣΡ 1020, εβλήθησαν με το πιστόλι το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία των αστυνομικών Πέτρου Σταμούλη και με το οποίο είχαν βληθεί στη περίπτωση εκείνη οι κάλυκες ΠΣ1 έως ΠΣ7. Και οι βολίδες και τμήματα περιβλήματος βολίδος με τα στοιχεία 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Αυτό συμπεραίνεται από την ταύτιση των ιχνών των καλύκων και βολίδων, τα οποία ίχνη, προέρχονται από το όπλο με το οποίο εβλήθησαν.

Β) Οι κάλυκες Π8 – 1020 έως Π2-1020, και οι βολίδες ΠΚ 1020 και το τμήμα περιβλήματος βολίδος με την ίδια ένδειξη, καθώς και οι βολίδες ΣΜ 1020, εβλήθησαν με το οποίο όπλο με το οποίο εβλήθησαν οι βολίδες και οι κάλυκες στις δολοφονίες των: 1) Γουέλς, 2) Μάλλιος. 3) Οι κάλυκες ΠΣ 8 έως ΠΣ 11, και οι βολίδες Π1 Π10 στις δολοφονίες των Πέτρου, Σταμούλη, 4) Τσάντες – Βελούτσου και 5) στην απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού λοχία Τσαντ. Αυτό συμπεραίνεται από την ταύτιση ιχνών των καλύκων και βολίδων.

6. Τύπος των όπλων. Όπως έχει προσδιοριστεί από μας και στο παρελθόν, στις υποθέσεις που αναφέρονται στα παραπάνω, παράγραφο 5β, όπερ έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια όπλα, τα χρησιμοποιηθέντα όπλα στην δολοφονία αυτή είναι πιστόλια, καλ. 0.45 της ίντσας, το σύστημα των οποίων είναι εκείνο του πιστολιού τύπου military καλ. 0.45 oto μοντέλο 1911, ή παραλλαγές του που κατασκευάζονται από τις φίρμες?

Συμπεράσματα: Από τα ανωτέρω εκτεθέντα εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα.

1) Στην δολοφονία του Μομφεράτου και τον τραυματισμό του Ρουσσέτη, χρησιμοποιήθηκαν δυο πιστόλια καλ. 0.45 με τα οποία πυροβολήθηκαν οι ανωτέρω και τρίτο πιστόλι καλ. 7.65 mm με το οποίο εβλήθηκε ο κάλυκας 7.65 mm.

2) Με το ένα πιστόλι εβλήθησαν οι κάλυκες Π1-1020 έως Π7-1020 και με το άλλο οι κάλυκες Π8 1020 έως και Π11 1020.

3) Με ένα πιστόλι εβλήθησαν οι βολίδες Κ0 1020 και ΣΡ 1020, ενώ με δεύτερο πιστόλι οι βολίδες και το τμήμα περιβλήματος βολίδας με τα στοιχεία ΠΚ 1020 και ΣΜ 1020.

4) Οι κάλυκες Π1 1020 έως Π7 1020 και οι βολίδες Κ0 1020 και ΣΡ 1020, εβλήθησαν με το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Πέτρου Σταμούλη και με το οποίο εβλήθησαν οι κάλυκες ΠΣ 1 έως ΠΣ 7 και οι βολίδες και τμήματα περιβλημάτων βολίδας με τα στοιχεία 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 της υποθέσεως αυτής. Συνεπώς ο οδηγός Ρουσσέτης πυροβολήθηκε μόνο με ένα πιστόλι, με το οποίο εβλήθησαν οι κάλυκες Π1 1020 έως Π7 1020 και οι βολίδες ΚΟ 1020 και ΣΡ 1020. Αυτό συνάγεται από την ταύτιση ανάμεσα στις βολίδες από το σώμα του και το κάθισμα του οδηγού, η σύνδεση των βολίδων αυτών με τους κάλυκες Π1 1020 έως Π7 1020, συνάγεται από την ταύτισή τους με τις βολίδες και τους κάλυκες ενός πιστολιού της δολοφονίας των Πέτρου, Σταμούλη, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη δολοφονία.

5) Οι κάλυκες Π8 1020 έως Π11 1020 και οι βολίδες ΣΜ 1020 και ΠΚ 1020, εβλήθησαν με το ίδιο όπλο με το οποίο εβλήθησαν οι βολίδες και οι κάλυκες στις δολοφονίες των Γουέλς, Μάλλιου, Πέτρου, Σταμούλη, βολίδες ΠΠ 1 1.10 και οι κάλυκες ΠΣ 8 έως ΠΣ 11.Τσάντες, Βελούτσος και Πέτρου, απόπειρα δολοφονίας. Από την ταύτιση των ιχνών της βολίδος από το σώμα του Μομφεράτου, με τα ίχνη των βολίδων στη ράχη του πίσω καθίσματος και την ταύτισή τους με ίχνη των βολίδων των άλλων δολοφονιών, συνάγεται ότι ο Μομφεράτος, σκοτώθηκε με ένα πιστόλι, το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στις προαναφερθείσες δολοφονίες.

6) Από τα αποτελέσματα των συγκρίσεων καλύκων και βολίδων, σε συνδυασμό με την φορά των ιχνών των βολίδων στα καθίσματα, συνάγεται ότι ο Ρουσσέτης και ο Μομφεράτος επυροβολήθησαν από τα παράθυρα των θυρών του αυτοκινήτου του, δίπλα από τις θέσεις στις οποίες εκάθοντο, δηλαδή ο Ρουσσέτης από το παράθυρο του οδηγού και ο Μομφεράτος από το παράθυρο της πόρτας, πίσω από εκείνη του οδηγού. ¶ρα οι δολοφόνοι εχτύπησαν από τη μια πλευρά του αυτοκινήτου, ο ένας τον οδηγό Ρουσσέτη και ο άλλος τον Μομφεράτο και πρέπει να πυροβολούσαν ο ένας δίπλα στον άλλον.

7) Μέχρι τώρα η Οργάνωση 17Ν έχει χρησιμοποιήσει δυο πιστόλια, καλ. 0.45 το ένα σε έξι περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης και το άλλο σε δυο. Για πρώτη φορά βρέθηκε κάλυκας πιστολιού καλ. 7.65 mm.

Σημείωση. Τα πειστήρια 1, τα πειστήρια κάλυκες – βολίδες, κρατούν στα εργαστήρια. 2. Φωτογραφίες των πειστηρίων και φωτογραφίες των ιχνών, καλύκων και βολίδων θα αποσταλούν. Δημήτριος Καλατζής κλπ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η προκήρυξη είναι λίγο καθαρή. Όλη να την διαβάσουμε την προκήρυξη;

?.......: Είναι 13 σελίδες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι λέτε εσείς; Θέλετε να διαβαστεί ολόκληρη; Φαίνεται ότι έχει πάρει φωτοτυπία. Παρακαλώ κ. Συνήγορε.

..........: Κύριε Πρόεδρε, επειδή ο κάλυκας των 7,65mm με όπλο που βρέθηκε σε μία από τις γιάφκες, με ένα όπλο που βρέθηκε στην Δαμάρεως.....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλά θα διαβαστούν στην ώρα τους αυτά.

..........: Τον κάλυκα τον οποίο δεν μπόρεσα να προσδιορίσω τότε...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τον κάλυκα των 7,65 mm δηλαδή. Σε τι πιστόλια είναι αυτό;

..........: Πιο μικρού διαμετρήματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 7,65 ποια παίρνουν; Οι μπερέτες είναι 9άρια. Δεν τα ξέρετε εσείς αυτά. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ τα ξέρω δηλαδή, έτσι;

..........: Αυτά δεν τα ξέρουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι βέβαια να τα ξέρω εγώ μόνο. Ας τα ξέρει και κανένας άλλος. Να διαβάσουμε ένα σημείο από την έκθεση εκεί των πιστολιών που βρήκανε μέσα στα κρησφύγετα. Και λέει εδώ «Από τις ενεργηθείσες εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις όπως λεπτομερώς αναφέρεται στο Ζ1.1 κλπ., διεπιστώθη ότι το εν λόγω πιστόλι έχει πυροδοτηθεί ο ένας πειστήριος κάλυκας διαμέτρου 7,65 που ανευρέθη στο χώρο της δολοφονίας του εκδότη της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ› Ποιο ήταν αυτό το πιστόλι; Να το δούμε. Το 7,65 τι πιστόλι ήταν, τι είδος; Δεν μπορούμε να το βρούμε;

..........: Κύριε Πρόεδρε, είναι μάρκας «HEGE›, Δυτικής Γερμανίας κατασκευής .......

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «HEGE› όχι «HEGEL›.

..........: Και το ένα από τα δύο 45άρια βρέθηκε στην άλλη γιάφκα κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και το άλλο, διπλή ανθρωποκτονία Μομφεράτου κατά το οδηγού Ρουσσέτη. Είναι το 45άρι πιστόλι «COLT›. Πιστόλι, όχι μύλος.

..........: (Εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάξτε, η 17Ν λέει ότι τις αναγνωρίζουν αυτές, σαν 17Ν, όχι σαν κατηγορούμενοι. Είπε ο κ. Κουφοντίνας που έχει λέει την πολιτική ευθύνη, αυτή την προκήρυξη νομίζω την θέλετε γνήσια. Έτσι δεν είναι; Επομένως μπορούμε να την διαβάσουμε. Δεν έχουμε λόγο να πούμε όχι.

..........: Όπως θυμάστε ότι υπάρχει μία οπή στο πίσω μέρος του Ρουσσέτη. Δεν λέω ότι εβλήθη κατ’ ανάγκη ...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό είναι Διεύθυνση, η Ασφάλεια, Διεύθυνση κλπ. τα πειστήρια. «Ρούχα του Ρουσσέτη: εξετάστηκαν καταρχήν το σακάκι. Στο εμπρός μέρος του υπάρχουν 12 οπές. Όπως φαίνεται στην συνημμένη φωτογραφία υπ’ αριθμ. 5 όπου έχουν αριθμηθεί με αριθμούς 1-12 και μία οπή στο πίσω μέρος όπως φαίνεται στη φωτογραφία 6. Γύρω από τις οπές 5-7-8-9-11 υπάρχουν έντονα ίχνη κατάλοιπα πυρίτιδας.

Συμπεραίνεται ότι οι οπές αυτές είναι απευθείας είσοδοι βολίδων πυροβόλου όπλου από πυροβολισμούς σε απόσταση βολής μικρότερη των 30 εκατοστών. Και πάλι λόγω των πτυχώσεων του υφάσματος των ρούχων και της μη σταθερής τους θέσεως δεν είναι δυνατόν να καθοριστούν τα μέλη του σώματος που έχουν βληθεί. Αντίστοιχες οπές υπάρχουν στα εσωτερικά ρούχα του Ρουσσέτη. Εξάλλου με τάδε έγγραφο της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μας στέλνει ένα δεξιό γάντι δερμάτινο καφέ χρώματος και ένα πλεκτό σκούφο λαδί χρώμτος. Δεν ανιχνεύτηκαν κατάλοιπα πυρίτιδας στο γάντι. ¶λλα στοιχεία δεν βρέθηκαν στο γάντι και στο σκούφο. Με την παρούσα επιστρέφονται τα ρούχα Μομφεράτου – Ρουσσέτ›. Τίποτε άλλο. ¶λλο τι;

..........: (Εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μην διαβάσουμε και την προκήρυξη καλύτερα και τα λέμε όλα μαζί γιατί μπορεί να έχουμε κανένα ζήτημα που όλους να σας απασχολήσει στο θέμα αυτό. Ο κ. συνάδελφος το παρακαλεί. Όλη λένε, ζητάνε όλη. Δεν την θέλετε όλη ή θέλετε κομμάτια; Ό,τι θέλετε. Εσάς σας λέω τι θέλετε. Όλη; Όλη. Αφού είναι αίτημα να αναγνωσθεί έγγραφο, θα πούμε εμείς όχι; Ελάτε.

Β. ΚΟΥΡΝΑΚΗΣ: Προκήρυξη 10η υπόθεση Μομφεράτου και Ρουσσέτη, 21 Φεβρουαρίου 1985. Βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας.

«Να χτυπήσουμε τους φασίστες-πράκτορες της CIA στο χώρο του Τύπου που κοροϊδεύουν, δηλητηριάζουν και εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό λαό. Είναι κοινά παραδεκτό ότι ο Τύπος σήμερα είναι από τα κυριότερα στηρίγματα του κοινωνικού καθεστώτος της εξάρτησης, του καπιταλισμού των μελών ενός σκανδάλου τύπου «Μπανανίας› και των προβληματικών. Το όμως φτάνει στο σημείο να κάνει το άσπρο-μαύρο με τα ψέματα και τις αποσιωπήσεις είναι ίσως λιγότερο ορατό στις πλατιές μάζες.

Θα ασχοληθώ λοιπόν με μερικά από τα πιο χοντρά πρόσφατα φαινόμενα παραπληροφόρησης, συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης του λαού για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης.

Στις 20 Νοέμβρη πέσανε 6 βόμβες στο κέντρο της Αθήνας σε πολυσύχναστα σημεία χωρίς συγκεκριμένους ορατούς στόχους. Οι πάντες μέσα στον Τύπο κατάλαβαν από ποιον ρίχτηκαν και άλλοι πάλι γνώριζαν από πρώτο χέρι. Περιμένει κανείς να βρει σε κάποια εφημερίδα τον δράστη; Τί αφέλεια! Όχι μόνο δεν τον βλέπει, όχι μόνο κανείς δεν μιλάει για τη CIA αλλά αντίθετα μιλάνε για την άκρα Αριστερά που ήταν ένας από τους πολιτικούς στόχους των βομβών.

Όλες οι φυλλάδες εκμεταλλευόμενες την ευκαιρία των 6 βομβών των CIA αρχίζουν να μιλάνε κυρίως και περισσότερο για τις παλιότερες Αριστερής προέλευσης παρά για τις έξι τωρινές. Έτσι από αυτή την στιγμή αρχίζει να αναπτύσσεται μια προκάτ φιλολογία από όλο τον Τύπο με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κλίμα δήθεν αναρχίας, τρομοκρατίας για να μπορέσει σε αμέσως δεύτερη φάση να μπει σε εφαρμογή το πλάνο που πρόκρινε αυτός ακριβώς που έβαλε τις βόμβες, δηλαδή η CIA.

Η παραπληροφόρηση, η διαστρέβλωση των γεγονότων, η αποκάλυψη της αλήθειας είναι πλήρης. Ποια είναι η αλήθεια; Τις βόμβες τις έβαλε η CIA για γενικότερους πολιτικούς λόγους άρα και ειδικούς συγκεκριμένων. Η γενικότερη δεν είναι βέβαια η αποσταθεροποίηση αφού τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ δεν θίγονται από το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα μάλιστα τα γενικότερα μακροχρόνια στρατηγικά εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο.

Ο στόχος είναι απλά η άσκηση πίεσης και ο εκβιασμός για την ευθυγράμμιση του ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ σε ορισμένα δευτερεύοντα επιμέρους ζητήματα όπου υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες και η προειδοποίηση ότι αν δεν ενδώσει μπορεί να συνεχιστούν οι βόμβες με συνέπεια να χάσει ενδεχόμενα τις εκλογές.

Ακόμη προοίμιο για κάποιο κλίμα ανασφάλειας που είναι αναγκαίο για να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν τα διάφορα διλήμματα τύπου «Καραμανλής ή τανκς›. Αυτά είναι αναγκαία γιατί από τη μια οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στο να εκλέξει Πρόεδρο τον Καραμανλή και από την άλλη στέλνουν τους οριακούς ψηφοφόρους του Κέντρου προς τα Δεξιά και τους οριακούς της Αριστεράς αλλού αφού η καλλιέργεια της φιλολογίας περί «αναρχίας και τρομοκρατίας› και η εφαρμογή πλάνου καταστολής της άκρας Αριστεράς επηρεάζει αρνητικά όχι βέβαια τις μερικές εκατοντάδες αναρχικούς αλλά τις δεκάδες ως εκατοντάδες χιλιάδες της ευρύτερης ή ανένταχτης Αριστεράς που είναι ευαίσθητη σε θέματα καταστολής και δημοκρατικών ελευθεριών.

Απώτερος πολιτικός στόχος όχι η αποσταθεροποίηση αλλά αντίθετα και κύρια να εξαναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Καραμανλή – απλά πράγμα στο οποίο έσπευσε να ενδώσει χωρίς χρονοτριβή – και να αποψιλωθεί από τους οριακούς ψηφοφόρους Κεντρώους και Αριστερούς με στόχο μια ακόμη πιο Δεξιά και πιο αδύναμη κοινοβουλευτικά Κυβέρνηση. Αυτή την μείζονα επιχείρηση χειραγώγησης του λαού και επηρεασμού των δύο εκλογικών αναμετρήσεων από τα κέντρα του ιμπεριαλισμού όχι μόνο καμία εφημερίδα δεν την αποκάλυψε αλλά αντίθετα όλους με εξαίρεση μία έσπευσαν αμέσως μετά τις βόμβες να υπακούσουν στην προσταγή καλλιεργώντας ξανά το γνωστό τροπάριο του δήθεν υπερκομματικού και κοινά αποδεκτού Καραμανλή.

Πέρα όμως από τους παραπάνω στόχους υπάρχουν και οι ειδικοί συγκεκριμένοι στόχοι που επιδιώκουν τις βόμβες και αυτοί είναι το ένοπλο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα και ειδικά η 17Ν. Έτσι σήμερα πια και με πρόφαση τις βόμβες της CIA μπήκε σε εφαρμογή το πλάνο που είχε ζητήσει πέρυσι ο Στένς από Σκουλαρίκη αμέσως μετά την δίκαιη εκτέλεση του πράκτορα της CIA Τσάντες.

Πρώτον: Αιφνιδιαστικά έλεγχοι σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με μόνο στόχο την 17Ν όπως άλλωστε αυτό ομολογείται ανοιχτά σήμερα, όχι τους βομβιστές της 20ης Νοέμβρη. Δεύτερον, συγκεκριμένο πλάνο καταστολής των νόμιμων Οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με συλλήψεις και παραπομπές σε δίκες με βαριές κατηγορίες πιστεύοντας ότι έτσι θα φτάσουμε στην 17Ν.

Αυτό το πλάνο πήγαν να εφαρμόσουν σπασμωδικά πιάνοντας την πρόφαση του ΚΑΡΑΒΕΛ από τα μαλλιά η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη με τις μαζικές συλλήψεις και παραπομπές αποδείχνοντας έτσι ότι βρίσκονται τελείως κάτω από τις διαταγές της CIA και είναι απλά εκτελεστικά της όργανα. Το ότι κάνανε πίσω και το αναβάλανε χρονικά οφείλεται σε συσκέψεις προεκλογικές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και δεν αναιρεί τα παραπάνω.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι με τις βόμβες της 23 Νοέμβρη πρέπει να ομολογήσουμε ότι στο τρίτο σημείο του πλάνου της CIA το ΠΑΣΟΚ ενέδωσε χωρίς καν να χρειαστεί αυτή η πίεση. Επέτρεψε οι ομάδες πρακτόρων – φονιάδων της CIA με εγκληματική προϋπηρεσία από το Βιετνάμ μέχρι Σαλβαδόρ να αλωνίζουν την Αθήνα με θωρακισμένα αυτοκίνητα με ελληνικούς αριθμούς για να βρουν τη 17Ν.

Να υποκαθιστούν έτσι την Ελληνική Αστυνομία, να δρουν ανεξέλεγκτα, να κάνουν έρευνες σε σπίτια, να κάνουν συλλήψεις, όπως αυτή του περασμένου Μάρτη του δήθεν ¶ραβα τρομοκράτη, όχι μόνο χωρίς να ειδοποιούν τις ελληνικές αρχές, αλλά έχοντας επιπλέον μαζί τους και κάτω από τις διαταγές τους τους Έλληνες πράκτορες της ΚΥΠ και της αστυνομίας, σα να είναι η Ελλάδα αποικία των ΗΠΑ.

Πλήρη καταπάτηση της κυριαρχίας του κράτους στο ελληνικό έδαφος, πλήρης εξευτελισμός, πλήρης δουλικότητα. Αυτή είναι η εθνική ανεξαρτησία (ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ). Και ακόμα πιο πέρα, έφτασε στο σημείο να καλύψει το ξεβράκωμά του κοροϊδεύοντας το λαό μέσω του Τύπου, ότι δήθεν απέλασε τον αρχηγό της CIA. Στην πραγματικότητα αυτός έφυγε για λίγο, απλά, επειδή μετά την επιχείρηση της σύλληψης του ¶ραβα τρομοκράτη είχε καεί και ξαναγύρισε στην Αθήνα, για να συνεχίσει ανενόχλητος το έργο της καθοδήγησης των επαγγελματιών πρακτόρων-φονιάδων της CIA.

Για να μπορέσουν όμως να εφαρμόσουν τα παραπάνω, πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Αυτή είναι η δουλειά των πρακτόρων της CIA μέσα στο χώρο του Τύπου. Αναλαμβάνουν με τυχαίους τίτλους (φουντώνει η αναρχία) να μεγαλοποιήσουν τα γεγονότα του Caravel, των Εξαρχείων, (βρέθηκαν δήθεν τριάντα μολότοφ στα γραφεία – καθοδηγούσε ο γνωστός τρομοκράτης Poli), να δημιουργήσουν στη κοινή γνώμη την εντύπωση, από την μια ότι η Αθήνα αναρχοκρατήθηκε, και από την άλλη κάνοντας την σκόπιμη σύγχυση των έξι βομβών της CIA στις 20 Νοέμβρη με τις παλαιότερες ακροαριστερής προέλευσης, ακόμα και όταν κάνουν δήθεν διάκριση να περάσουν την ξενόφερτη από την CIA και την ΕΟΚ και έξω από την ελληνική πραγματικότητα έννοια της «τρομοκρατίας›.

Γιατί στην Ελλάδα η τρομοκρατία έχει ταυτιστεί για τον ελληνικό λαό, είτε με την δράση του φασιστικού μηχανισμού, κρατικού και παρακρατικού, (βία, νοθεία ’61 – ‘65 πραξικόπημα ΄67, Πολυτεχνείο ’73, ΜΑΤ ’75-’76, Πολυτεχνείο ’80, ΜΑΤ-ΜΕΑ ’84 στα Εξάρχεια , βόμβες στους κινηματογράφους), είτε με την δράση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ’65-’67 Κυπριακό βόμβες της 20ης Νοέμβρη, (επεμβάσεις στον Τρίτο Κόσμο).

Και από την άλλη, η τρομοκρατία δεν είναι οποιαδήποτε εξάσκηση βίας, αλλά μόνο αυτή που γίνεται με κύριο στόχο τον εκφοβισμό πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων. Και αυτό γίνεται μόνο με τα παραπάνω και τις τυφλές βόμβες στην Ακαδημίας, πέρσι στα περίπτερα και παλιότερα στους κινηματογράφους.

Κανείς όμως από τον ελληνικό λαό δεν τρομοκρατείται εάν εκτελείται δίκαια ο βασανιστής και άρα τρομοκράτης του λαού Μάλλιος, ο αρχηγός της CIA και άρα τρομοκράτης του λαού Γουέλς, ή ο πράκτορας της CIA Τσάντες, ή ο υποδιοικητής του κατ’ εξοχήν τρομοκρατικού σώματος του λαού, των λαομίσθων ΜΑΤ και ΜΕΑ παρά μόνον οι όμοιοί τους, δηλαδή οι πράκτορες της CIA και οι αρχηγοί των αντιτρομοκρατικών της ομάδων των μπάτσων των ΜΑΤ και ΜΕΑ.

Κανένα όμως τμήμα του ελληνικού λαού δεν τρομοκρατήθηκε. Έτσι λοιπόν η Επαναστατική Λαϊκή Δράση 17Ν για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή εξουσία και σοσιαλισμό και οι δίκες ένοπλης αντάρτικης ενέργειας, ενάντια στην CIA και τους ντόπιους πράκτορές της, πρέπει να μετονομαστούν σε «τρομοκρατία›.

Αυτό το ρόλο ανέλαβαν κύρια οι δεξιές εφημερίδες και σε ορισμένα σημεία και μερικές δημοκρατικές. Ανάμεσα στις δεξιές, η Απογευματινή υπήρξε το πρώτο βιολί, ρίχνοντας τον τόνο για όλες τις άλλες. Η εφημερίδα αυτή, εκτός από τα παραπάνω και το γενικότερο αποπροσανατολισμό, είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τις ιδιαίτερες επιδόσεις της στην προσπάθεια συστηματικής αποβλάκωσης και αποχαύνωσης των πιο καθυστερημένων τμημάτων του λαού, προβάλλοντας τα διάφορα συστηματικά σκάνδαλα, εις ημίγυμνες, καλλιεργώντας τα πιο χυδαία και χαμηλά ένστικτά της.

Εκδότης και κύριος μέτοχος της Απογευματινής, ο φασίστας Μομφεράτος, υπουργός της χούντας που έγινε ιδιοκτήτης της Απογευματινής με χρήματα της CIA. Έτσι βλέπουμε την CIA να αγοράζει μια εφημερίδα – αυτή που της ταιριάζει – για να μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση.

Να χρησιμοποιεί γι’ αυτό ένα φασίστα, υπουργό της χούντας, που αντί να βρίσκεται στη φυλακή, αφού σαν υπουργός είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματά της, φθάνει στο σημείο να έχει το θράσος, να θέλει να χειραγωγεί τον λαό, αφού πέρα από την εφημερίδα του με την μεγάλη δύναμη που διαθέτει, σαν Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου, περνάει τα διάφορα ξένα εμπιστευτικά και απόρρητα έντυπα του δυτικού ιμπεριαλισμού και στους άλλους ιδιοκτήτες.

Και έτσι ρίχνουν την γραμμή σε όλο τον Τύπο, για όλα τα θεμελιώδη ζητήματα, από την αγορά του αιώνα, τις προβληματικές και την εκλογή του Καραμανλή μέχρι την «τρομοκρατία›.

Ακόμα βλέπομε πως ένας φασίστας – χουντικός, έχει μεταμορφωθεί σε δημοκράτη, σε ένα από τους κύριους εκπροσώπους στο χώρο του Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντάς μας πως οι πιο επικίνδυνοι και έξυπνοι φασίστες βρίσκονται μέσα στη Νέα Δημοκρατία, γίνονται δεκτοί με επίσημες ανακοινώσεις από τον Καραμανλή και όχι στην ΕΠΕΝ.

Αυτή η μεταμόρφωση των χουντικών σε δημοκράτες, έχει γίνει σε όλους τους χώρους, στο στρατό, δικαιοσύνη, αστυνομία, δημόσιο, Τύπο κλπ. Αποφασίσαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τον τόπο από το φασιστικό κάθαρμα πράκτορα της CIA, χουντικό υπουργό Μομφεράτο, ιδιοκτήτη με χρήματα της CIA, της Απογευματινής, που όντας στην υπηρεσία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του κύριου εχθρού του ελληνικού λαού, κοροϊδεύει, δηλητηριάζει και εξυπηρετεί καθημερινά τον λαό, με σκοπό την πολιτική χειραγώγησή του.

Ο κύριος αυτός έχοντας απόλυτη συνείδηση του εγκληματικού του ρόλου και της φύσης της δουλειάς του, όχι μόνο φυλάγεται από γορίλα-σωματοφύλακα, αλλά οπλοφορεί συνέχεια. Όσον αφορά αυτούς που θα μας κατηγορήσουν ότι ενόψει των εκλογών βάζουμε εμπόδια στην αλλαγή και έτσι παίζουμε το παιχνίδι της δεξιάς, θα τους απαντήσουμε.

Στις εκλογές δεν παίζεται το μέλλον της αλλαγής. Αυτή θάφτηκε προ πολλού. Στις εκλογές γίνεται απλά επιλογή ανάμεσα σε δυο δεξιές πολιτικές διαχείρισης του συστήματος. Και η δήλωση του Φλωράκη, ότι ο εκλογικός νόμος οδηγεί το ΚΚΕ σε επανεκτίμηση της απλής αναλογικής, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει, λες και η απλή αναλογική θα αλλοίωνε αναδρομικά το ταξικό περιεχόμενο της τρίχρονης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και θα πήγαινε για σοσιαλισμό.

Και δείχνει ακόμα ανάγλυφα, ότι το μόνο που ενδιαφέρει το ΚΚΕ είναι οι έδρες στο Κοινοβούλιο και όχι ο σοσιαλισμός. Αυτό όμως που είναι διαφορετικό σήμερα, είναι ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τους πραγματικούς σκοπούς του, με την επιλογή του Καραμανλή για Πρόεδρο. Γιατί μέχρι σήμερα δικαιολογούσε την γραμμή του λέγοντας ανάμεσα στ’ άλλα, ότι δεν εφάρμοσε το αντι-ιμπεριαλιστικό, αντι-μονοπωλιακό του πρόγραμμα, για να μην έρθει σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο. Από την στιγμή λοιπόν που προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο, αυτό σημαίνει, ότι δεν έχει καμία πρόθεση για αλλαγή. Ότι παραιτείται απ’ αυτή, και αυτοξεσκεπάζεται από μόνο του στα μάτια του λαού.

Γι’ αυτό ο Καραμανλής είναι ο κύριος στυλοβάτης τόσο της αμερικανοκρατίας στη χώρα μας, όσο και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης που δεν δίστασε, καταληστεύοντας τον ελληνικό λαό, με εκατοντάδες δις και πολλαπλασιάζοντας την ιδιωτική της περιουσία στο εξωτερικό, να φουντάρει την ελληνική βιομηχανία.

Το ζήτημα της εκλογής του Καραμανλή, είναι το κεντρικό ζήτημα που ξεγυμνώνει και αποκαλύπτει το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο και την πολιτική φύση όλων των κομμάτων, του Τύπου, οργανώσεων, προσώπων. Όποιος προτείνει σήμερα Καραμανλή, είναι υπέρ της συντήρησης και διαιώνισης του κοινωνικού καθεστώτος της εξάρτησης και των πελώριων οικονομικών σκανδάλων σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από το πως αυτοτιτλοφορείται. Και σημαίνει, ότι δεν θέλει καμία αλλαγή στην ελληνική κοινωνία.

Τρία χρόνια ΠΑΣΟΚ απέδειξε περίπτερα ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων μέσα από το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, δεν οδηγεί πουθενά, ή μάλλον οδηγεί στην διαιώνιση της εξάρτησης και του καπιταλισμού με τα πελώρια σκάνδαλα.

Απέδειξαν ότι ο ρεφορμισμός όχι μόνο είναι καταδικασμένος, αλλά ότι η πρακτική του μεταμορφώνει αναπόδραστα στα μάτια του λαού, τους αφελείς καλοπροαίρετους από καθ’ έδρας σοσιαλιστές, σε χυδαίους πολιτικάντηδες που ξεπούλησαν μέσα στη Βουλή όλες τους τις αρχές και τα συμβόλαια με το λαό, κάνοντας πλακάκια με τους εχθρούς του, με τους αμερικάνους και δυτικούς ιμπεριαλιστές, υπογράφοντας τη Συμφωνία παραμονής των Βάσεων, την αγορά του αιώνα, παραμένοντας στην ΕΟΚ, κρατώντας το φάκελο της προδοσίας της Κύπρου κλειστό, ξεπουλώντας το Κυπριακό.

Με τους μεγαλοαπατεώνες της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, μη προχωρώντας την μόνη κοινωνικά δίκαιη λύση, που ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίσθημα, που θα δημιουργούσε συναίνεση, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των προβληματικών, αφού ο διαχειριστικός έλεγχος είναι κοροϊδία, η δικαιοσύνη τους αθωώνει και τα χρήματα που έχουν κλέψει ξεπερνάνε την αξία των μετοχών.

Όλες οι άλλες λύσεις δείχνουν καθαρά ότι τα έχουν κάνει πλακάκια με τον κύριο πολιτικό φορέα των παραπάνω και η Νέα Δημοκρατία με την οποία έχουν συμφωνήσει να κουκουλώσουν την πολιτική ευθύνη για ότι έχει σχέση με την οικονομική πολιτική της, από το ’74 μέχρι το ’89 και με την καταλήστευση των εκατοντάδων δις από τους μεγαλοαπατεώνες βιομηχάνους, αντί να εκσυγχρονιστεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός της βιομηχανίας και να γίνουν έτσι τα ελληνικά προϊόντα πιο ανταγωνιστικά, άνοιξε μια διαδικασία αποβιομηχανοποίησης, μετατροπής της Ελλάδας σε πλαζ της δύσης, σε πελώριο ξενοδοχείο, που θα εξαρτάται ακόμα και για τα είδη πρώτης ανάγκης, από τις εισαγωγές δηλαδή τα δάνεια των δυτικών τραπεζών.

Και τέλος, με τον ουσιαστικό ηγέτη και αρχηγό της δεξιάς, που σαν τέτοιος είναι ο κύριος πολιτικά υπεύθυνος, όλων των παραπάνω εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του λαού, τον Καραμανλή. Να αποκαλύψουμε τον ρόλο του Τύπου στον αποπροσανατολισμό, την παραπλάνηση, την εξαπάτηση, και τη χειραγώγηση του λαού.

Να ξεσκεπάσουμε και να χτυπήσουμε τη CIA και τον μπάτσο μέσα στον Τύπο. Για τη λαϊκή εξουσία και τον σοσιαλισμό. Ο αγώνας συνεχίζεται. Επαναστατική Οργάνωση 17Ν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι κύριε Παπαδάκη. Δικηγορικός Σύλλογος. Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου. Αποχή των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους. Καταχωρήθηκε 20.3.2003.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και εκφράζοντας την θεσμική και ουσιαστική αντίθεσή του, αλλά και την έντονη αγανάκτησή του για τις πολεμικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, εναντίον του Ιρακινού λαού, αποφάσισε αποχή των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων σήμερα 20 Μαρτίου, πρώτη ημέρα του πολέμου και από της 12 μεσημβρινής, μέχρι την λήξη του ωραρίου. Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παξινός, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Βερβεσός.›

Δεν θέλω να κάνω κρίση. Παρακαλώ εσείς οι δικηγόροι, αν ακολουθήσετε αυτό που λέει ο Σύλλογος και πείτε ότι αποχωρούμε, συμμορφούμενοι, εμείς όπως αντιλαμβάνεστε. Δεν είναι τίποτα αυτονόητο θα δηλωθεί για τα πρακτικά.

Β.ΜΑΡΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, να κάνει τη δήλωση που ήθελε ο κ. Φυτράκης, ώστε να ολοκληρώσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα αυτή τη στιγμή λέει απέχει τι να του πούμε να κάνει δήλωση; Γράψτε, οι παριστάμενοι δικηγόροι δήλωσαν, ότι συμμορφούμενοι στην απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία προσκόμισε ο εκ των συνηγόρων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι συμμορφούνται στην απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου και αποχωρούν. Πώς να τους διακόψουμε λοιπόν αυτούς χωρίς συνήγορο; Για να διακόψουμε και να διορίσουμε άλλους θέλουμε 15 ημέρες. Οι συνήγοροι οι παριστάμενοι της πολιτικής αγωγής δήλωσαν ότι δεν ακολουθούν την απόφαση του Συλλόγου τους και εξακολουθούν να παραμένουν.

Μάλλον καλύτερα να μη τα γράφουμε αυτά στα πρακτικά, γιατί μετά θα μπλέκετε με τον Σύλλογο. Δεν θέλω να μπλέξετε με τον Σύλλογο. Διότι αν φύγουν αυτοί είναι τεχνικώς αδύνατο να κάνουμε έτσι κι αλλιώς τη δίκη. Με καταλάβατε κ. Συνήγορε;

Ο κ. Οικονομίδης έχει τον λόγο.

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Αν λεχθεί ότι δεν δέχονται για τέτοιο θέμα να φύγουν, θα πρέπει όσοι δεν φεύγουν να το δηλώσουν ευθέως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ θα έλεγα ότι να μην είναι καλύτερα κανένας, γιατί έτσι κι αλλιώς τεχνικά η αρχή της σκόπιμης δράσης πρέπει να κατευθύνει όλες τις ενέργειες του ανθρώπου.

Εσείς αν πείτε ότι εγώ παραμένω, θα γίνει η δίκη χωρίς όλους τους άλλους κυρίους συνηγόρους; Πως να το κάνουμε δηλαδή. Μόνο εσείς. Θα έλεγα καλύτερα γιατί μετά θα σας καλούν οι Σύλλογοι, δεν θέλω να σας δημιουργήσω προβλήματα και δεν είναι σωστό στους κυρίους συνηγόρους.

Συντάσσονται λοιπόν όλοι οι συνήγοροι και δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν τη διαδικασία μέχρι αύριο στις 9 η ώρα. Οπότε το Δικαστήριο στο σημείο τούτο διακόπτει για αύριο στις 9 η ώρα που θα συνεχιστεί η διαδικασία. Να ευχηθώ σε όλους καλό μεσημέρι.