Τον Νίκο Ζήγρα κατονομάζει ως τον άνθρωπο που πλήρωσε για την ανακατασκευή του ακινήτου επί της οδού Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη, ο συγκατηγορούμενός του Αστέριος Οικονομίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας ARCON.
Τον Νίκο Ζήγρα ως τον άνθρωπο που πλήρωσε για την ανακατασκευή του ακινήτου επί της οδού Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη κατονομάζει ο συγκατηγορούμενός του Αστέριος Οικονομίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας ARCON που είχε αναλάβει την ανακαίνιση ακινήτων του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος τόνισε στο δικαστήριο πως η απόδειξη για τις πληρωμές κοβόταν στο όνομά του για να μη φανεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Στον τρίτο όροφο πάνω από το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν το γραφείο του Νίκου Ζήγρα. Εκεί συναντούσα τον κ. Ζήγρα ο οποίος με πλήρωνε κανονικά και έφευγα.
ΖΗΓΡΑΣ: Ο κ. Οικονομίδης ερχόταν στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Γιατί δεν το λέτε ότι σας πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι αλλά ποιος σας έστελνε από τον κάτω όροφο στον πάνω;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Ή κατέβαινε ο ίδιος ο κ. Ζήγρας ή με ειδοποιούσε η γραμματέας του κ. Τσοχατζόπουλου.
Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ενοικιαστής του ακινήτου επί της οδού Κομνά Τράκα, το οποίο το 1999 πουλήθηκε στην εταιρεία Torcaso.
Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεχόταν πιέσεις αμέσως μετά την αγορά του ακινήτου για να το εγκαταλείψει, ενώ επισήμανε πως εκείνο το διάστημα η επιχείρησή του ελεγχόταν συχνά από το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κάτι που αποδίδει σήμερα στον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Τελικά, όπως είπε αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφού έλαβε αποζημίωση 65 εκατ. δρχ , ενώ χαρακτήρισε τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, ως «γενικό κουμανταδόρο».
Π. Βλάχος: Καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφθασαν 35 εκατ. ελβετικά φράγκα
Στο μεταξύ, κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εφοριακός- σύμβουλος του ανακριτή Παναγιώτης Βλάχος, προσκόμισε έγγραφα στο δικαστήριο τα οποία καταρρίπτουν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης, ότι δηλαδή τα 21 εκατ. δολλάρια που θεωρήθηκε μίζα για την αγορά των ΤΟΡΜ1, επιστράφησαν στους ρώσους κατασκευαστές.
Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως μεταξύ της ρωσικής ΑΝΤΕΥ - κατασκευάστριας των ΤΟΡΜ1 και της Drumilan – από την οποία διακινήθηκαν προς λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα 35 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα, υπήρχε σύμβαση και πως τα χρήματα αφενός ήταν νόμιμα και αφετέρου επιστράφηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος στη ρωσική ΑΝΤΕΥ.
Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης βρήκε αντίθετο τον μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο: «Επιστροφή χρημάτων γίνεται προς λογαριασμό της Drumilan στη Ρωσία κι όχι προς την ΑΝΤΕΥ. Δεν υπάρχει πουθενά ΑΝΤΕΥ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφτασαν 35 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Δεν υπάρχει δε ούτε ένα στοιχείο επιστροφής από το Ζήγρα ούτε ενός ελβετικού φράγκου. Δεν υπάρχει επιστροφή» κατέθεσε ο κ. Βλάχος με βάση έγγραφα της δικογραφίας.