Πολιτική
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 16:04

ΚΚΕ: Ερώτηση για την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους σύρους αντικαθεστωτικούς

Ερώτηση προς τον ΥΠΕΞ κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης σχετικά με την απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους σύρους αντικαθεστωτικούς.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σχετικά με την απόφαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. στις 28 Μαΐου για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία.

Ο κ. Παφίλης υποστήριξε πως η απόφαση αυτή συνιστά ένα νέο επικίνδυνο βήμα στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε βάρος του συριακού λαού και πρόσθεσε ότι αναβαθμίζει την πολύμορφη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη από την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ,  την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία προς την συριακή αντιπολίτευση προετοιμάζοντας το έδαφος για μια ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση που ψήφισε την απόφαση. «Πολλαπλά εκτεθειμένες είναι και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.