Κοινωνία
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 17:58

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τούρκους διαδηλωτές

Συγκέντρωση έξω από την τουρκική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα αριστερές οργανώσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους τούρκους διαδηλωτές.

Συγκέντρωση έξω από την τουρκική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα αριστερές οργανώσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους τούρκους διαδηλωτές.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάν και κατήγγειλε ότι η Αστυνομία εμπόδισε την θυροκόλληση ψηφίσματος στην τουρκική πρεσβεία, από αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι οργανώσεων Τούρκων και Κούρδων μεταναστών.

Ξεχωριστή πορεία προς την τουρκική πρεσβεία πραγματοποίησαν στο μεταξύ μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σημειώνεται ότι δεν επετράπη σε αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων να επιδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να αποχωρήσουν, κατευθυνόμενοι προς το Σύνταγμα.

Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Βασιλίσσης Αμαλίας εξαιτίας συγκέντρωσης αλληλέγγυων προς τον τουρκικό λαό.