Κόσμος
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2003 09:16

«Βαριά τραυματισμένος ο Χουσεΐν», σύμφωνα με την Washington Post

Βαριά τραυματισμένος είναι ο Iρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν, όπως φαίνεται από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών κατά την πρώτη ημέρα των σφοδρών βομβαρδισμών εναντίον της Βαγδάτης, γράφει σήμερα η Washington Post.

Επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι κατεγράφησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες γειτόνων του Σαντάμ Χουσεΐν, που ακούστηκαν να λένε ότι ο Ιρακινός πρόεδρος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο μετά τον βομβαρδισμό της προεδρικής κατοικίας.

«Αν τα πρόσωπα αυτά λένε την αλήθεια ή όχι δεν μπορούμε να το αποδείξουμε», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Αμερικανικές και βρετανικές πηγές έχουν υποστηρίξει ότι τόσο ο Σαντάμ Χουσεΐν όσο και οι δύο γιοί του τραυματίστηκαν κατά την πρώτη ημέρα των βομβαρδισμών στη Βαγδάτη.

«Εχουμε λάβει πληρορορίες ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο», δήλωσε στο BBC, ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάικ Ο' Μπράϊεν.

Από την περασμένη Πέμπτη ο Σαντάμ Χουσεΐν έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην ιρακινή τηλεόραση, αλλά δεν έχει γίνει δυνατό να διευκρινιστεί αν πρόκειται για εικόνες που ελήφθησαν πριν ή μετά την έναρξη των βομβαρδισμών.