Πολιτική
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2003 09:52

Δίκη «17Ν» : Να μην παρίσταται ζήτησε ο Σάββας Ξηρός

Την επιθυμία του να μην παρίσταται στη δίκη, εξέφρασε ο Σάββας Ξηρός, αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζονται 19 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο Σάββας Ξηρός χαρακτήρισε τη δίκη «παρωδία», επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και για άλλη μια φορά κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Σε διάλογο που ακολούθησε με τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Μιχάλη Μαργαρίτη, ισχυρίστηκε ότι είναι βέβαιος πως δεν θα γίνει δίκαιη δίκη και ότι είχε μόνο ένα μήνα στη διάθεσή του να διαβάσει τη δικογραφία που αριθμεί χιλιάδες σελίδες, ενώ -όπως είπε- η διαδικασία για την υπόθεση Βάινριχ διαρκεί τέσσερα χρόνια.

«Εχετε βάλει μοτεράκι και προσπερνάτε πτώματα», είπε ο Σάββας Ξηρός απευθυνόμενος στον κ. Μαργαρίτη ο οποίος του απάντησε : «Εμείς τα δημιουργήσαμε τα πτώματα;»

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις αστυνομικών για την υπόθεση της έκρηξης σε λεωφορείο των ΜΑΤ στην Καισαριανή, στις 26 Νοεμβρίου του 1985.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων