Αθλητικά
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 12:38

NBA: Πρόστιμο στον Χίμπερτ για ομοφοβικό σχόλιο

Ο σέντερ της Ιντιάνα, Ρόι Χίμπερτ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 75 χιλιάδων δολαρίων από το NBA για «ανάρμοστη γλώσσα», εξαιτίας σχολίου που θεωρήθηκε ομοφοβικό.

Ο σέντερ της Ιντιάνα, Ρόι Χίμπερτ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 75 χιλιάδων δολαρίων από το NBA για «ανάρμοστη γλώσσα», εξαιτίας σχολίου που θεωρήθηκε ομοφοβικό.

Αυτό συνέβη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη του περασμένου Σαββάτου επί του Μαϊάμι, με την οποία οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας σε 3-3.

Ο Χίμπερτ απάντησε αρχικά με μια προσβλητική έκφραση, στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δεν συγκέντρωσε πολλές ψήφους για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της περιόδου. «Επειδή εσείς οι γ… δεν μας βλέπετε να παίζουμε όλο το χρόνο», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για την άμυνά του πάνω στον σούπερ σταρ του Μαϊάμι, Λεμπρόν Τζέιμς, ολοκλήρωσε την απάντησή του με τη φράση «no homo», ένας όρος που χρησιμοποιείται στην αργκό αλλά με προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους σημασία.

Ωστόσο, με γραπτή του δήλωσή του μερικές ώρες αργότερα ο Χίμπερτ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις του.

«Ήταν απρεπείς και επιθετικές και δεν αντανακλούν τις προσωπικές μου απόψεις», δήλωσε. «Χρησιμοποίησα έναν όρο λαϊκού ιδιώματος που δεν είναι κατάλληλος σε οποιοδήποτε περιβάλλον, δημόσιο ή ιδιωτικό. Η γλώσσα που χρησιμοποίησα ασφαλώς δεν έχει θέση σε δημόσιο χώρο», πρόσθεσε.

Παρά τη μεταμέλειά του, πάντως, ο Χίμπερτ δεν απέφυγε την τιμωρία, αφού όπως είπε ο κομισάριος της λίγκας, Ντέιβιντ Στερν, «αν και ο Ρόι απολογήθηκε, κάτι που αναμφίβολα θεωρούμε πως έκανε με ειλικρίνεια, ένα πρόστιμο είναι απαραίτητο για να τονίσουμε ότι το ΝΒΑ δεν θα ανεχτεί τέτοια προσβλητικά σχόλια».