Πολιτική
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 20:47

Διελκυστίνδα ΣΥΡΙΖΑ – Αστυνομίας για την τύχη τούρκου πρόσφυγα

Για «πρόκληση του δημοσίου αισθήματος» από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κάνοντας λόγο για «απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία» του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαΐλα.

Για «πρόκληση του δημοσίου αισθήματος» από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μιλώντας για «απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία» του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες», καθώς, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την «απαγωγή» του κ. Γιαϊλά είχε πινακίδες οι οποίες ανήκουν σε αστυνομικό όχημα, ενώ η παράδοσή του στην Τουρκία έγινε «με παράνομο πέρασμα των συνόρων».

Σε ό,τι αφορά την μη κατάθεση αίτησης ασύλου από πλευράς του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο άνδρας προσπάθησε να κάνει αίτηση ασύλου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν «λόγω του χάους που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Υπενθυμίζεται ότι, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα την Κυριακή, η αστυνομία ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος τούρκος υπήκοος δεν υπήρξε ποτέ καταγεγραμμένος ως παρόντας στην Ελλάδα στα αστυνομικά αρχεία, ούτε είχε καταθέσει αίτηση για να λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.