Κόσμος
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2003 14:38

Αυξάνεται η υποστήριξη των Βρετανών στον πόλεμο

Οι Βρετανοί, που στην πλειοψηφία τους αντιτάσσονταν στον πόλεμο κατά του Ιράκ χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών, τώρα εμφανίζονται όλο και πιο θετικοί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση που δημοσιεύει η «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Το 56% των Βρετανών πίστευε το Σάββατο 22 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν δίκιο να δρούν στρατιωτικά κατά του Ιράκ, έναντι 53% στις 20 Μαρτίου και 50% στις 18 του ίδιου μήνα, δείχνει δημοσκόπηση μέσω διαδικτύου, του ινστιτούτου YouGov, σε 976 ενήλικες.

Οσον αφορά τη διάρκεια της σύγκρουσης, τέσσερις Βρετανοί στους δέκα εκτιμούν ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί σε μια ή δύο εβδομάδες από σήμερα.

Το 65% εμπιστεύεται τον Μπλερ ότι λαμβάνει σωστές αποφάσεις.

Στη Μαδρίτη, σφυγμομέτρηση που μετέδωσε το ιδιωτικό ραδιόφωνο Cadena Ser δείχνει ότι το 83% των Ισπανών αντιτίθεται στη στρατιωτκή επέμβαση κατά του Ιράκ, έναντι μόλις 9,6% που δηλώνει ότι την υποστηρίζει.

Το 72,8% επικρίνει το ρόλο του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην ιρακινή κρίση, που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις θέσεις της κυβέρνησης Μπους.