Αθλητικά
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 10:37

WRC: Κορυφή για Λάτβαλα, άτυχος ο Νόβικοφ

Το ράλι Ακρόπολις τρώει... τα παιδιά του! Μετά τους Οζιέ, Χίρβονεν και Οστμπεργκ χθες, ήρθε η σειρά σήμερα του Ευγκένι Νόβικοφ να... νιώσει την απογοήτευση. Ο Ρώσος είχε κλατάρισμα στη δεύτερη ειδική (τέταρτη του αγώνα - «Γυμνό 1»- ) και του έσπασε ο πίσω αριστερός τροχός με αποτέλεσμα να σταματήσει για να τον αντικαταστήσει.

Το ράλι Ακρόπολις τρώει... τα παιδιά του! Μετά τους Οζιέ, Χίρβονεν και Οστμπεργκ χθες, ήρθε η σειρά σήμερα του Ευγκένι Νόβικοφ να... νιώσει την απογοήτευση. Ο Ρώσος είχε κλατάρισμα στη δεύτερη ειδική (τέταρτη του αγώνα - «Γυμνό 1»- ) και του έσπασε ο πίσω αριστερός τροχός με αποτέλεσμα να σταματήσει για να τον αντικαταστήσει. Μετά από αυτή την ατυχία ο 23χρονος οδηγός έχασε τέσσερα λεπτά και παράλληλα να πέσει από την κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο οδηγός της M-Sport υποστηρίζει ότι χτύπησε σε έναν βράχο και εκτός από τον τρόχο, πιθανόν προκάλεσε ζημιά και στην ανάρτηση.

Ο αγώνας όμως έχει νέο πρωτοπόρο που είναι ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με τον Φινλανδό να είναι ο ταχύτερος σε αυτή την ειδική και να την κερδίζει. Είναι η πρώτη ειδική του ράλι Ακρόπολις που κατοχυρώνεται στον οδηγό της VW. Ο Λάτβαλα ωστόσο ήταν ανακουφισμένος στο τέλος της ειδικής, «Γυμνό 1», διότι όπως δήλωσε, χτύπησε σε ένα ανάχωμα, χωρίς να προκαλέσει κάποια ζημιά στο αυτοκίνητό του.

Δεύτερος στην ειδική όπως και στη γενική κατάταξη, ήταν ο Ντάνι Σόρντο. Ο Ισπανός όπως δήλωσε στο τέλος της τέταρτης ΕΔ, δε θέλει να πάρει κάποιο ρίσκο. Στόχος του είναι να παραμείνει σε μία από τις θέσεις του βάθρου για να βοηθήσει την ομάδα του πρωτίστως. Ο οδηγός της Citroen βρίσκεται πλέον 15,9 δευτ. πίσω από τον Λάτβαλα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει.

Ο Τιερί Νουβίλ σημείωσε τον τρίτο χρόνο στην ειδική ενώ ανέβηκε στην αντίστοιχη θέση και στη γενική μετά την ατυχία του Νόβικοφ (έχει πέσει όγδοος). Ο Βέλγος δήλωσε ότι είναι πολύ προσκετικός διότι δεν θέλει να υποπέσει σε κάποιος λάθος που θα μπορούσε να του στοιχίσει. Η διαφροά του από τον Σόρντο βρίσκεται στα 15,6 δευτ. και από τον πρωτοπόρο Λάτβαλα στα 43,5 δευτ.

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Σεμπαστιέν Οζιέ, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο να μπαίνει πρώτος στην ειδική και να την «καθαρίζει» για τους υπόλοιπους. Ο Γάλλος που εκκίνησε και πάλι σήμερα τον αγώνα υπό τη διαδικασία Rally 2 δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και θα δει τί θα γίνει. Προς το παρόν είναι 19ος στη γενική κατάταξη.

Πέμπτος στην ειδική «Γυμνό 1» ήταν ο Μίκο Χίρβονεν, μόλις 0,1 δευτ. πίσω από τον Σεμπαστιέν Οζιέ.

Ο Μαντς Οστμπεργκ ήταν έκτος, ανεβαίνοντας μία ακόμη θέση στη γενική (είναι πλέον έβδομος).

Ακολούθησε ο Αντρέας Μίκελσεν, ο οποίος πλέον είναι τέταρτος στη γενική, αλλά 40,3 δευτ. πίσω από τον Νουβίλ και 1:23,8 από τον Λάτβαλα. Ο Μίκελσεν έχασε χρόνο μέσα στην ειδική αφού είχε ένα τετ-α-κε και αναγκάστηκε να βάλει όπισθεν.

Τον όγδοο καλύτερο χρόνο στην ειδική σημείωσε ο Μάρτιν Πρόκοπ, έχοντας πίσω του τον Νάσερ Αλ-Ατίγια.