Αθλητικά
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 08:42

Ευγκένι Νόβικοφ: Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ φέτος

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 23 ετών), ο Ευγκένι Νόβικοφ έχει επιδείξει φέτος ιδιαίτερη ωριμότητα και σταθερότητα. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, χρονιά με τη χρονιά έχει καταφέρει να βελτιώνει τη θέση και την απόδοσή του.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 23 ετών), ο Ευγκένι Νόβικοφ έχει επιδείξει φέτος ιδιαίτερη ωριμότητα και σταθερότητα. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, χρονιά με τη χρονιά έχει καταφέρει να βελτιώνει τη θέση και την απόδοσή του.

Οπως δήλωσε στο naftemporiki.gr φροντίζει πάντα να μαθαίνει και να αποκτά εμπειρίες. Αν και νέος, είναι αρκετά προσγειωμένος και δεν αρέσκεται σε μεγάλα λόγια. Προτιμά τις πράξεις, πετυχαίνοντας κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Θεωρεί ότι η νυχτερινή ειδική είναι κάτι το ασυνήθιστο για τον ελληνικό αγώνα, αλλά του αρέσει. Επιπλέον, τον προβληματίζει το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές του Σαββάτου. 

Φέτος όλοι κάνουν λόγο για την ωριμότητα και τη σταθερότητα στην οδήγησή σας. Τί άλλαξε φέτος σε σχέση με πέρυσι;

Κατά κύριο λόγο απέκτησα περισσότερη εμπειρία. Και αυτό γιατί οδήγησα έναν ακόμη χρόνο.

Τι σας δίδαξε η περυσινή χρονιά;

Πάντα μαθαίνω. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Προσπαθώ να βελτιώσω τις σημειώσεις μου για τον αγώνα, το οδηγικό μου στυλ, να μαθαίνω τις ειδικές διαδρομές, όλα όσα έχω κάνει.

Ποιό είναι ο κίνητρό σας στα ράλι, τί θέλετε να πετύχετε, δεδομένου ότι είστε πολύ νεαρός σε ηλικία;

Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κάθε χρόνο βελτιώνεστε, ειδικότερα φέτος, τί θα θέλατε να κάνατε παραπάνω; Ποιός είναι ο στόχος σας;

Να βελτιώσω τα αποτελέσματά μου σε σχέση με πέρυσι.

Μόνο αυτό; Εναν καλύτερο ρυθμό, μία νίκη ίσως;

Δεν θα ήθελα να τα λέω αυτά. Απλά ότι θέλω μόνο καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πέρυσι και μετά θα δούμε.

Δε σας ενδιαφέρει προς το παρόν η νίκη στον ελληνικό αγώνα ή θεωρείτε ότι είστε πολύ νέος και χρειάζεστε περισσότερες εμπειρίες;

Βέβαια με ενδιαφέρει η νίκη και η νίκη σε αυτόν τον αγώνα, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εσένα. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα, επομένως όλα πρέπει να είναι σωστά. Σίγουρα με ενδιαφέρει η νίκη, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Εχετε κάποια στρατηγική για τον ελληνικό αγώνα; Θα ξεκινήσετε δυνατά;

Ναι, πιστεύω ότι θα ξεκινήσω έχοντας έναν καλό ρυθμό, κάτι που κάνω πάντα, διότι το ράλι είναι πολύ μικρό, επομένως θα πιέσω από την αρχή.

Το γεγονός ότι ο αγώνας είναι μικρότερος φέτος κατά μία ημέρα και κατά 100 χλμ. θεωρείτε το κάνει πιο εύκολο ή απλά ο χαρακτήρας του αγώνα παραμένει ο ίδιος;

Πιστεύω ότι ο χαρακτήρας του είναι ο ίδιος διότι για παράδειγμα αύριο (σ.σ. Παρασκευή 31 Μαΐου), έχουμε δύο ειδικές, εκ των οποίων η μία είναι τη νύχτα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Επιπλέον η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα έχει 47 χιλιόμετρα μήκος, επομένως κι αυτή είναι αρκετά δύσκολη. Και στη συνέχεια έχουμε δύο κανονικές ημέρες αγώνα, με οκτώ ειδικές διαδρομές το Σάββατο, επομένως πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό.

Πέραν της πρώτης ειδικής διαδρομής που είναι η μεγαλύτερη, φοβάστε τη νυχτερινή;

Οχι δεν τη φοβάμαι, αλλά είναι  λίγο ασυνήθιστη. Είναι όμως θετικό να υπάρχει κάτι τόσο ασυνήθιστο, όπως μια νυχτερινή ειδική, σε αυτό τον αγώνα. Είναι κάτι το θετικό.

Δε σας προβληματίζει κάποια άλλη ειδική, όπως π.χ. του Σαββάτου, που σίγουρα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του αγώνα;
Οχι, όλες οι ειδικές τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι δύσκολες, ιδίως στο δεύτερο πέρασμα.

Τί θέση θα επιλέξετε αύριο (σ.σ. σήμερα) μετά την κατατακτήρια ειδική διαδρομή;

Πίσω, όσο το δυνατόν, πιο πίσω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]