Κόσμος
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 21:42

ΗΠΑ: Κατάσχεση απειλητικής επιστολής προς τον Ομπάμα

Απειλητική επιστολή η οποία απευθυνόταν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατέσχεσαν οι αμερικανικές αρχές την Πέμπτη.

Απειλητική επιστολή η οποία απευθυνόταν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατέσχεσαν οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Secret Service, υπηρεσίας υπεύθυνης μεταξύ άλλων και για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, την Πέμπτη.

Η επιστολή ήταν πανομοιότυπη με εκείνες οι οποίες εστάλησαν στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Οι επιστολές προς τον κ. Μπλούμπεργκ και τους συνεργάτες του οι οποίοι είναι υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής περιείχαν δηλητήριο το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι η ουσία ρικίνη, και περιείχαν αναφορές στο ζήτημα του ελέγχου της κατοχής όπλων, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Αξιωματούχος της Secret Service ανέφερε ότι η επιστολή προς τον Λευκό Οίκο είναι «πανομοιότυπη», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπηρεσία φιλτραρίσματος της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου παρέδωσε το γράμμα στο Ειδικό Αντιτρομοκρατικό Απόσπασμα του FBI, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν κατασχέσει τις τελευταίες εβδομάδες συνολικά επτά επιστολές οι οποίες περιείχαν δηλητηριώδεις ουσίες.