Κόσμος
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2003 13:44

Από την Κένυα προς τις ΗΠΑ, ύποπτος ως μέλος της Αλ-Κάϊντα

Υποπτος, ως μέλος του δικτύου Αλ-Κάϊντα, που απήχθη από Αμερικανούς στη Σομαλία στις 18 Μαρτίου και μετά ανακρίθηκε στην Κένυα, βρίσκεται «καθ'οδόν» προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα δικαστεί για συμμετοχή στις επιθέσεις τον Αύγουστο του 1998 κατά των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ες-Σαλάαμ, ανακοίνωσε σήμερα κενυάτης υπουργός.

«Ο τρομοκράτης της Αλ-Κάϊντα, Σουλεϊμάν Αμπντάλα ή Νγκάκα ή Τσακ Νόρις, που απήχθη από νοσοκομείο του Μογκαντίσου από έξι ένοπλους Αμερικανούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα, «έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Αυγούστου 1998 στην Κένυα και την Τανζανία», διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Κρις Μουρουνγκάρου σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως βρίσκεται ήδη καθ' οδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται το όνομα του υπόπτου. Αφού ανακρίθηκε επί μια εβδομάδα από άνδρες της κενυατικής αστυνομίας, «αποφασίστηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δικαστεί, όπως συνέβη με όλους τους άλλους υπόπτους», επεσήμανε ο Κενυάτης αξιωματούχος.