Πολιτική
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2003 21:02

Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (26/3/2003) Μέρος 2/7

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Εσείς στη θέση μου δεν θα ήσαστε ποτέ....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να του λέμε «κύριε μάρτυς δεν πάθατε τίποτα›; Τί έρχεστε; Ελάτε τώρα, κάντε του ερώτηση. Δεν είπε τίποτε για τον δικό σας, απορώ γιατί μάχεστε. Δεν είπε τίποτα για τον δικό σας.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε όταν μου απαγγέλλεται ηθική αυτουργία σε κάθε πράξη οποιουδήποτε, μέχρι και για το κλεμμένο μηχανάκι θα πρέπει να με υποστείτε, δεν το διάλεξα εγώ να είμαι κατηγορούμενος για όλες τις πράξεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν λέω απλώς να υποστώ, είναι ευχάριστο να σας ακούω.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Επιπλέον θα έλεγα και για έναν ακόμα λόγο, ότι εφόσον όλοι κατηγορούμαστε με το 187, εγώ έχω κάθε δικαίωμα να κλονίσω τη συμμετοχή οποιουδήποτε, όχι μόνο του δικού μου, για τους γνωστούς λόγους, και αυτό αφορά και όλους τους συναδέλφους της υπεράσπισης. Αυτή η λογική «σε αφορά η υπόθεση μιλάς, δε σε αφορά δε μιλάς›, δεν είναι έτσι. Γιατί αν δεν έχουμε 187, αυτό αφορά όλους τους κατηγορούμενους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει, όλα συνεκτιμώντια.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Πείτε μου ένα τελευταίο: Αυτή η έκρηξη γιατί έγινε εναντίον των Αμερικάνων;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Είναι κατανοητό αυτό, θα το πει και το σεβαστό Δικαστήριο, ο καθένας το αντιλαμβάνεται, δε θα το πω εγώ. Το βλέπετε και μόνος σας, το καταλαβαίνει ο κάθε ένας.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Για δώστε μου την εξήγησή σας πάνω σ’ αυτό.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Είναι περιττό να δώσω εγώ εξήγηση.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Τίποτε δεν είναι περιττό.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Απλώς αυτό μπορώ να σας πω, ο στόχος ήταν οι Αμερικανοί και μέσα στους Αμερικανούς θα βρισκόμουν κι εγώ σκοτωμένος. Ο οποιοσδήποτε στη θέση μου....

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Αλλά γιατί ήταν στόχος οι Αμερικανοί όμως;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν το ξέρω αυτό, δεν το γνωρίζω.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Υπήρχε ένα φιλικό ή εχθρικό κλίμα απέναντι στους Αμερικανούς στρατιωτικούς στην Ελλάδα;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν το ξέρω, είναι στη κρίση του Δικαστηρίου.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Η δική σας; Εγώ σας ρωτώ σαν μάρτυρα γεγονότων, όχι να μου κάνατε μια κρίση.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δε γνωρίζω, μη με πιέζετε σε κάτι που δε γνωρίζω.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Πείτε μου κάτι ακόμα: Συζητιόταν η συμφωνία για τις βάσεις το ’87; Έληγε η ανανέωση της συμφωνίας το ’87;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν το γνωρίζω, δεν το έχω διαβάσει.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Γενικά ήταν φιλικό το κλίμα για τον αμερικάνικο στρατό στην Ελλάδα;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν το ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί επ’ αυτού του θέματος με τίποτα.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Εσείς τί γνώμη είχατε για τους Αμερικάνους, για τον αμερικάνικο στρατό στην Ελλάδα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ, είναι εκτός θέματος.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Δεν είναι εκτός θέματος, γιατί ο κ. Γιωτόπουλος κατηγορείται ότι έπειθε τα μέλη της 17Ν να κάνουν τη συγκεκριμένη αντιαμερικανική ενέργεια, όταν ο αντιαμερικανισμός ήταν το γενικό κλίμα της χώρας κι εσείς μου λέτε ότι είναι υποκινητής του αντιαμερικανισμού. Υποκινητής στο δεδομένο δηλαδή, και μου λέτε ότι δεν είναι σχετική η ερώτηση;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με συγχωρείτε, για αντιαμερικανισμό κατηγορείται ή για ηθική αυτουργία σε απόπειρες που έχουμε;

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Ποια είναι η βάση της απόπειρας εναντίον των Αμερικανών; Μήπως είχαν καμιά προσωπική βεντέτα; Δεν είναι ο αντιαμερικανισμός;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε μ’ ενδιαφέρουν τα κίνητρα.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Όχι απλά τα κίνητρα, πώς κατασκευάζεται η απόφαση, δεν θα πρέπει να πείτε τρόπους και μέσα; Αυτό συζητάμε τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ξέρω, δε μπορώ να παρακολουθήσω τη λογική σας.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Πώς πείθεται κάποιος, πώς υποκινείται από μένα να κάνει ενέργειες εναντίον των Αμερικάνων; Αυτό ρωτώ εδώ.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν γνωρίζω ούτε κρίνω, αυτά θα τα κρίνει το Δικαστήριο. Εγώ αυτό που ήρθα εδώ να πω αυτή τη στιγμή που με βλέπετε, θα είχα σκοτωθεί χωρίς λόγο.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Το καταλαβαίνω.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δε γνωρίζω απ’ αυτά που λέτε απολύτως τίποτα. Ούτε γνωρίζω ούτε σχολιάζω.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Οι εφημερίδες τί έγραφαν τότε; Γιατί το έκαναν;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Αυτό εσείς το ξέρετε, εγώ δεν το ξέρω.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Εσείς διαβάζατε τότε εφημερίδες, εγώ δεν είχα σχέση με αυτή την υπόθεση τότε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ, δε θα μας μεταφέρει τί λένε οι εφημερίδες τώρα. Αφήστε τον άνθρωπο να φύγει.

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το μόνο που θέλω να ρωτήσω επειδή σας άκουσα που λέγεται πριν για το θέμα της ορατότητας, αυτό να διευκρινίσετε. Είπατε ότι απ’ το σημείο που έγινε η έκρηξη προς την κατεύθυνση της διαδρομής του λεωφορείου?

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Ήταν ημικλινές το σημείο. Το ρεύμα προς Πειραιά είχε πλήρη ορατότητα, πεδίο ορατότητας πολύ καθαρό. Και απ’ τα έναντι και από εμάς.

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Απ’ το σημείο της έκρηξης είχε πολύ καθαρό πεδίο ορατότητας ευρύ.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Ναι, βεβαίως.

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, τίποτα άλλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η σειρά σας κ. Μυλωνά.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κύριε Μάρτυς είστε ο κ. Κων/νος Πλατάρας;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Μάλιστα.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ήσασταν μέσα στο λεωφορείο που έγινε η έκρηξη;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Με το αυτοκίνητό μου ερχόμουν απ’ την εργασία μου.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Έχετε καταθέσει ποτέ ότι ήσασταν μέσα στο λεωφορείο;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Όχι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ευχαριστώ. Σαφέστατα μας είπε ο κ. Μάρτυς και τώρα και όπως είπε σε όλες τις προηγούμενες καταθέσεις του ότι ήταν στο δικό του αυτοκίνητο. Όμως το παραπεμπτικό βούλευμα είναι τόσο σωστά και επιμελημένα διατυπωμένο, που με εξίσου μεγάλη σαφήνεια λέει, είναι το φύλλο 613.2 αν δεν κάνω λάθος, λέει, ότι τη στιγμή κατά την οποία διερχόταν πλησίον του .. κατευθυνόμενο προς την αμερικανική βάση του Ελληνικού, το 10781 λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποί επέβαιναν η Ανδρέας Ασημακόπουλος, Κων/νος Πλατάρας.

Και δύο σελίδες πιο κάτω πάλι τα ίδια, Κων/νος Πλατάρας ο οποίος επέβαινε. Νομίζω έχει μία ευρύτερη νομική σημασία να δούμε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο κατά την άποψή μας πάσχει από μύρια όσα ελαττώματα πραγματικά ή νομικά, κάνει αυτό το τραγικό λάθος θα έλεγα, παρουσιάζει τον μάρτυρα να είναι μέσα στο λεωφορείο, όταν είναι σαφέστατο ότι ποτέ δεν ήταν μέσα.

Έχει σημασία για την αξιολόγηση του εισαγωγικού της δίκης εγγράφου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα κοντεύει να πάει στη μέση η δίκη. Ο κ. Πουλάκης ήρθε; Απών. Παρακαλώ.

Σ. ΞΗΡΟΣ: Επειδή διάβαζα και ενημερωνόμουν και τότε από τις εφημερίδες, αυτός ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε κάνει κάποιες δηλώσεις τότε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ›. Αν δεν κάνω λάθος είχε πει ότι οδηγούσε ένα ZASTAVA. Αυτό το ZASTAVA ήταν ακριβώς πίσω απ’ το λεωφορείο. Αυτός ο μάρτυρας είχε πει τότε ότι λόγω του κλίματος που υπήρχε τότε του αντιαμερικανισμού εκείνη την εποχή, είχε πει ότι δεν έχει απαιτήσεις, είχε κάνει κάτι πολύ καλές δηλώσεις υπέρ της οργάνωσης.

Υπάρχουν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ› της εποχής εκείνης. Δεν μπόρεσα να βρω εγώ τα δημοσιεύματα. Δεν ξέρω τι μεσολάβησε από τότε μέχρι και τώρα και ξαφνικά έχει παρουσιάσει ένα τέτοιο πρόσωπο τελείως το αντίθετο απ’ ότι είχε εκείνη την εποχή.

Επίσης πριν από λίγο καιρό βγαίνοντας στα κανάλια δήλωσε ότι με αναγνωρίζει σαν ένα από τους δράστες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σήμερα δεν είπε τίποτα.

Σ. ΞΗΡΟΣ: Τι μεσολάβησε απ’ την ενέργεια εκείνη μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να έρθει πίσω ο κ. Πλατάρας. Για να δούμε. Έχετε την καλοσύνη. Δεν ρωτήθηκε. Τώρα θα τον ρωτήσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε έχει εσφαλμένη την εντύπωση ότι εγώ αναγνώρισα. Είπα, είδα μία έντονη κινητικότητα στην απέναντι όχθη λόγω καλής ορατότητας, έντονη κινητικότητα ορισμένων ατόμων και ένα VW, ίσως ένα πουλμανάκι κοκκαλί, ανοιχτού χρώματος κρεμ. Αυτό όμως το διεσταύρωσα με πληροφορίες όταν έγινα καλά ύστερα από μία βδομάδα που μπορούσα κάπως να περπατάω, πήγα στο εκεί βενζινάδικο να εξετάσω και να δω τον τόπο που έγινε το ατύχημα.

Είδα το καλώδιο, είδα τα πάντα και μου λέει ο τότε βενζινάς, εσύ ήσουν μέσα στο αυτοκίνητο; Πώς έζησες από εκεί, πως βγήκες; Λέω εγώ ήμουν. Εδώ λέει, δουλεύανε ορισμένοι και κάνανε προεργασία. Αλλά βέβαια υπέθεσα ότι ίσως οι άνθρωποι αυτοί τότε ήταν και αυτοί οι οποίοι κάνανε την τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς να τους δω εγώ φατσικώς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς τον κ. Ξηρό?

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Και λέω πρέπει να ήταν εκεί. Δεν τους είδα εγώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τον αναγνωρίσατε ποτέ τον κ. Ξηρό τον Σάββα;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Όχι, γιατί ήταν μία απόσταση 200 μέτρα, ήταν αδύνατο να τους δω στο πρόσωπο. Αλλά αυτό διασταυρώθη απ’ τις πληροφορίες. Και λέω, εκείνος πρέπει να ήταν, κάποιοι απ’ αυτούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μας είπε ότι σε κάποιο κανάλι είπατε ότι αναγνωρίσατε τον Σάββα Ξηρό.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν είπα αυτό. Δεν εκφράστηκα να πω αυτό το πράγμα. Λάθος εντύπωση. Αν ήταν θα σας το έλεγα εδώ. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ούτε τους ξέρω τους ανθρώπους αυτούς, ούτε τους έχω δει ποτέ μου. Απλώς την κινητικότητα την έντονη, γιατί σας είπα, έβλεπα τα πάντα. Ήταν νεκρό το φανάρι και προσπαθούσα να ελέγξω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα, θέλουμε πρόσωπα.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Τα θυμάμαι σαν και χθες. Δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λέμε ποιοι και με τι βαθμό συμμετοχής.

Σ. ΞΗΡΟΣ: Κάντε μας και ένα σχόλιο για τις δηλώσεις που κάνατε τότε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ› που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μ’ αυτές που λέτε σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είχατε κάνει τίποτα δηλώσεις στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ›;

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν είχα κάνει κανένα σχόλιο. Αυτό που είχα πει ήταν ότι είδα την έντονη κινητικότητα από ορισμένα άτομα και το βαν το πουλμανάκι. Τι σχόλιο είχα κάνει; Κανένα σχόλιο. Αυτοί λέω θα ήταν, γιατί έτσι μου είχε πει και ο βενζινάς. Αυτά τα άτομα πρέπει να ήταν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην μιλάτε εσείς, να δούμε τι είχε πει.

Σ. ΞΗΡΟΣ: Έδειχνε μια πλήρη κατανόηση για το τι συνέβαινε εκείνη την στιγμή, για τους λόγους που συνέβη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εκφραστήκατε με συμπάθεια και με κατανόηση.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Δεν έχω δείξει καμιά κατανόηση, απλώς εγώ ήμουν αγανακτισμένος και πολύ πληγωμένος. Τι κατανόηση να δείξω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φέρτε το δημοσίευμα να το δούμε.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Εκτός αν είναι λάθος με αντίληψη του δημοσιογράφου.

Σ. ΞΗΡΟΣ: Δεν έχω τελειώσει κύριε Πρόεδρε. Ήθελα να πω ότι μ’ αυτή τη συγκεκριμένη έκρηξη ενώ ήταν 25 Αμερικάνοι μέσα, τραυματιστήκανε γύρω στους 15 μόνο. Ήταν δηλαδή πολύ χαμηλής ισχύος. Παρόλα αυτά ήθελα να πω γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους τους Αμερικάνους οι οποίοι ήταν αεροπόροι, της αεροπορίας, οι οποίοι 6-7 μήνες πριν δηλαδή τον προηγούμενο χρόνο είχαν πάει και είχαν βομβαρδίσει την Λιβύη.

Αυτοί πέντε χρόνια μετά βρισκόταν στο Ιράκ, οι ίδιοι οι αεροπόροι, οι οποίοι ήταν συμμέτοχοι στους 250 τόνους ουρανίου που ρίξανε στο Ιράκ και αυτοί οι ίδιοι οι αεροπόροι λείπουν σήμερα απ’ αυτή την αίθουσα, γιατί συμμετέχουν στη σφαγή που γίνεται σήμερα στο Ιράκ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτοί οι ίδιοι, εντάξει.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Εγώ Σάββα Ξηρέ, εγώ τι σου έφταιξα και στους υπολοίπους να φτάσω στο σημείο να?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ξηρέ του δίνετε αφορμή και σας κάνει μια ερώτηση.

Κ. ΠΛΑΤΑΡΑΣ: Γιατί εγώ σήμερα θα ήμουν νεκρός. Αυτό μπορείτε να μου το πείτε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχετε δικαίωμα να ρωτήσετε. Πηγαίνετε στο καλό.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Όλα αυτά τα οποία λέτε ότι έγιναν και τα αποδίδετε σε μία πράξη ποιας οργανώσεως; Τα αποδίδετε σε πράξεις και ενέργειες της 17Ν;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Ναι, μάλιστα.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Παραδέχεστε ότι αυτά έγιναν απ’ την 17Ν;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Αφού έχει σταλεί προκήρυξη γι’ αυτό το θέμα.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Εσείς είχατε συμμετοχή στην πράξη αυτή;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Εγώ είμαι πολύ καλός μαθητής, διαβάζω πολύ καλά τις εφημερίδες και ενημερώνομαι και μπορώ να μιλήσω γι’ αυτά τα θέματα.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Γιατί τα δικαιολογείτε;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Δεν είναι δικαιολογία. Αγανακτώ με τη σφαγή που γίνεται αυτή τη στιγμή των αμάχων στο Ιράκ και γι’ αυτό το λόγο τα λέω αυτά τα πράγματα.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Σύμφωνοι. Γνωρίζετε ποια? Παρακαλώ πολύ μη με διακόπτετε όταν ερωτώ. Δεν θα το ήθελα από καμία πλευρά να γίνεται αυτό το πράγμα. Θα συνεχίσω. Ποια μέλη της 17Ν έπραξαν την πράξη αυτή; Τους γνωρίζετε; Γνωρίζετε κάποιο μέλος της 17Ν;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Εγώ έχω παραδεχθεί για μένα ότι είμαι μέλος της οργάνωσης και από εκεί και πέρα ενημερώνομαι για κάποια πράγματα, κάποιες πράξεις και μπορώ να απαντήσω γι’ αυτά τα θέματα. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι θέμα δικό σας, διερεύνηση δικιά σας να μάθετε τις λεπτομέρειες.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Γι’ αυτό θα σας ρωτήσω. Είπατε ότι είχε ορισμένη ένταση, ότι η έκρηξη είχε ορισμένα αποτελέσματα και γνωρίζετε λεπτομέρειες. Από πού τις γνωρίζετε τις λεπτομέρειες αυτές των αποτελεσμάτων της εκρήξεως;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Σας είπα και πριν, είμαι πολύ καλός μαθητής. Οποιαδήποτε ενέργεια της οργάνωσης και αν γινόταν, υπήρχε όπως κάνουν στις Σχολές Στρατού, συγκεκριμένες μάχες πως γίνανε και πως διεξαχθήκανε, έτσι ακριβώς έχω μάθει και εγώ πως έγινε η κάθε ενέργεια με κάθε λεπτομέρεια.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Γνωρίζατε από πριν ότι θα γίνει η ενέργεια αυτή;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Αυτό δεν ξέρω αν σας αφορά εσάς αυτό το συγκεκριμένο το πριν και το μετά. Εγώ ήθελα να σας λύσω κάποιες απορίες, στον κόσμο κυρίως βασικά.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Και εγώ οφείλω να σας ρωτήσω όμως γι’ αυτά τα οποία λέτε, για να δούμε τι είναι.

Σ. ΞΗΡΟΣ: Δεν θα απαντήσω σ’ αυτό το αν ήξερα πριν ή μετά.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Γνωρίζετε ποιοι άλλοι είχαν συμμετοχή στην πράξη αυτή;

Σ. ΞΗΡΟΣ: Σας είπα, γνωρίζω τις λεπτομέρειες της ενέργειας. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα περισσεύουν.

κ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Επανέρχομαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ελεύθερος κ. Μάρτυς, ελπίζω. Κύριε Τσελέντη για να ρωτήσουμε κάτι κι εσάς, μιας και αρχίσαμε να ρωτάμε και αρχίσατε και εσείς να απαντάτε.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Είπαμε κάποια ερώτηση και εκεί ετέθη θέμα το δικαστήριό σας, πάντως δεν επιθυμεί προ του χρόνου που πρόκειται να απολογηθεί να κάνει αποσπασματική απολογία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι απολογία.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Στο τέλος όταν θα έρθει η ώρα να απολογηθεί τότε θα μιλήσει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, αν μου πει ότι εγώ αρνούμαι να σας απαντήσω, θα το σεβαστώ.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Διερμηνεύω δική του επιθυμία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ρωτάω αν σ’ αυτή εδώ τη συγκεκριμένη πράξη ποιος έλαβε μέρος.

Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Ήμουν οδηγός σε ένα κλειστό φορτηγάκι και απ’ ότι ενθυμούμαι πρέπει να ήταν ο Σάββας Ξηρός, ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κανένας άλλος;

Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Απ’ ότι θυμάμαι αυτοί.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Και την απόφαση ποιος την πήρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος πήρε την απόφαση αν χτυπήσουν;

Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Δεν ήταν συγκεκριμένη εντολή και απόφαση. Όλοι μαζί είχαμε συμφωνήσει αυτό το πράγμα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ποιοι;

Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Αυτοί που πήραμε μέρος. Εγώ, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Σάββας, ο Κουφοντίνας. Συμφωνούσαμε σ’ αυτό που πήγαμε να κάνουμε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Και πως ξέρατε?

Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Πρέπει κάποια άτομα να είχαν στηθεί πάνω στον Κηφισό κάποια μεσημέρια και να το είχαν δει που περνούσε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Για την απόφαση ποιος ήταν ο αρμόδιος;

Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Κάθε ενέργεια όταν γινόταν, γινόταν γιατί εκείνη την εποχή υπήρχε το πολιτικό κλίμα το ανάλογο. ¶ρα έπρεπε να βρούμε κάτι που θα ήταν σε σχέση με το πολιτικό κλίμα που ήταν εκείνη την εποχή το αντιαμερικανικό κλίμα που υπήρχε. ¶ρα θα πρέπει να πάμε να κοιτάξουμε κάπου, να βρούμε κάποιον αμερικάνικο στόχο. Και έτσι πηγαίναμε σε διάφορα μέρη και κοιτάγαμε να βρούμε κάτι. Και μετά συζητάγαμε σε σχέση με το τι μπορεί να γίνει σε σχέση μ’ αυτό που είχαμε δει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ο κατηγορούμενος Γιωτόπουλος τώρα, σας ερωτώ, σ’ αυτή την υπόθεση τι ρόλο έπαιξε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φοβάμαι μήπως φτάνουμε τελικά σε απολογία.

Γ. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Και δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ζητήσουμε ενοχοποιήσεις συγκατηγορουμένων τώρα και με ερώτηση μάλιστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω στο τέλος μπορούμε να τα πούμε, γιατί τώρα αυτή τη στιγμή είπαμε στην πράξη εκεί, ποιοι ήταν εκεί μπροστά. Το ρωτήσαμε για τον κ. Γιωτόπουλο, ποιοι το αποφασίσανε, είπαν δεν ξέρουμε. Ας αφήσουμε καλύτερα, μην επεκτεινόμεθα συνέχεια. Θα τα πει ο άνθρωπος άλλωστε στο τέλος όλα. Αφού εμμένει στις απολογίες του θα τα πει. Έτσι δεν είναι;

Όσο μπορούμε λίγα πράγματα. Όταν λέει διευκρινιστική, να μην κάνουμε απολογίες επιμέρους, γιατί αλίμονο τότε, γιατί να μη δίνουμε και στους άλλους το λόγο να απολογούνται για κάθε μία. Θα χαλάσουμε αρχή ισότητας θα τα χαλάσουμε όλα. Δυο πληροφορίες που ζήτησα εγώ νομίζω ήταν αρκετές.

Β. ΜΑΡΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, εγώ όμως θα το συνεχίσω λίγο αυτό το θέμα. Θα ήθελα τα τρία πρόσωπα τα οποία προσδιορίστηκαν απ’ τον κύριο κατηγορούμενο τον κ. Τσελέντη, να μας πουν τη δική τους θέση με μία λέξη, αν το αποδέχονται ή αν δεν το αποδέχονται και να καταχωρηθεί αυτό στα πρακτικά.

Πρώτος ο κ. Χριστόδουλος από πιο κοντά του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα νομίζω είναι αρνητικές οι θέσεις τους. Κύριε Εισαγγελεύ, μην ματαιοπονούμε τώρα. Είπε ότι όλα τα έχουν αρνηθεί και τα ανακαλούνε. Μη τους φέρνουμε πάλι σε δύσκολη θέση κάθε στιγμή, δεν κάνει.

Χ. ΞΗΡΟΣ: Εγώ θέλω να πω όμως κ. Πρόεδρε. Θέλω να πω. Μου κάνει εντύπωση, φυσικά και αρνούμαι ότι ήμουν εκεί. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Τσελέντης πολλές φορές επαναλαμβάνει στην προανακριτική του απολογία, ευχαριστώ την αστυνομία που μου θύμισε ότι έγινε αυτό, που μου θύμισε ότι έγινε το άλλο. Ας κρίνει ο καθένας από εκεί και πέρα πόσο αξιόπιστος είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο τέλος θα τα πούμε. Ευχαριστούμε. Καθίστε. Είναι μια επισήμανση που θα την δούμε στην ώρα της οπωσδήποτε, όταν πρόκειται να διαβαστούν και αν διαβαστούν. Έχουμε τώρα τα έγγραφα. Τα αναγνωστέα έγγραφα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για τον Ασημακόπουλο ελέγχθηκε αν έχει κλητευθεί;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει βεβαίωση ότι δεν κατοικεί.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι είναι αγνώστου δηλαδή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τότε να αναγνωστεί η κατάθεσή του θα ζητήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν λέει αγνώστου.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν είναι αγνώστου διαμονής να αναγνωστεί η κατάθεσή του παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κλήθηκε Δράμας 23, ενώ η οδός Δράμας έχει καταληκτικό αριθμό 19.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δράμας 23 αναγράφεται στην κατάθεσή του πως διέμενε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναζητήθηκε εκεί και έχουμε βεβαίωση του οργάνου της επίδοσης ότι καταληκτικός αριθμός είναι το 19. Επομένως δεν υπάρχει 23. Και ανύπαρκτη διεύθυνση είναι ίσον άγνωστη διεύθυνση. Το θέμα είναι αν βρούμε έστω αν έχει κανένα τηλέφωνο δώσει πάνω στην κατάθεση και το βρούμε από εκεί. Νομίζω πρέπει να το δούμε μετά. Θα το εξακριβώσουμε πάλι. Καταλάβατε;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν πάντως κ. Πρόεδρε, η εμφάνιση του κριθεί ανέφικτη, πέστε το.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλά θα το δούμε, αλλά θα καταβάλλουμε πρώτα μια προσπάθεια να αναζητηθεί. Πρέπει να εξαντληθούν λέει πρώτα οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να την αναγνώσουμε. Αλλιώς πως θα αναγνώσουμε έτσι; Τότε θα πηγαίνει ένας θα δίνει μια ψεύτικη διεύθυνση και μετά;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το ίδιο επίσης κ. Πρόεδρε και για τον μάρτυρα κ. Πουλάκη. Αυτός επέβαινε στο λεωφορείο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχω αντίρρηση εγώ, για οποιονδήποτε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν αποθηκάριος στη βάση Ελευσίνας.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Αν μου επιτρέπετε, ουσιαστικά τίθεται το θέμα της ερμηνείας του 365 του Κ.Π.Δ. Εδώ δύο μόνο κουβέντες. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια άκρως συστατική ερμηνεία του 365 και όχι διασταλτική, όπως πρότεινε αν κατάλαβα καλά ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Αναγνωστόπουλος.

Και δεύτερον, το άρθρο 365 πάντοτε πρέπει να ερμηνεύεται και υπό το πρίσμα του άρθρου 6 παρ. 3δ της ευρωπαϊκής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου, το οποίο όπως ξέρετε θεσπίζει αναφαίρετο δικαίωμα του κατηγορούμενου να εξετάζει ο ίδιος τον μάρτυρα. ¶ρα μια περαιτέρω συστολή του 365 προκύπτει από το άρθρο 6 παρ. 3δ της ΕΣΔΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορούμε λοιπόν να προχωρήσουμε με την ανάγνωση των εγγράφων. Αναγιγνώσκεται η έκθεση ανευρέσεως αυτοψίας.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Αυτό που μπορείτε να αναγνώσετε είναι η κατάθεση των Αμερικανών μαρτύρων, γιατί είναι κάτοικοι εξωτερικού και εκεί δεν έχετε κανένα κώλυμα να αναγνώσετε καταθέσεις με το 365.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι απαραίτητες; Έχουν κάτι που μπορούν να βοηθήσουν;

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Κατά τη γνώμη μου 1-2 καταθέσεις για να πάρει και το Δικαστήριο το κλίμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέστε τι θέλετε και ευχαρίστως. Πέστε μου την τάδε και την τάδε. Ας αρχίσουμε όμως τα υπόλοιπα και τα λέμε μετά. Δεν θα έχουμε αντίρρηση. Θέλετε να το δείτε κι εσείς;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Ναι μεν λέει το 365 ότι αν είναι κάτοικος αλλοδαπής ότι επιτρέπεται άνευ εταίρου η ανάγνωση, αλλά πράγματι με το 6.3.δ.που επεσήμανε ο κ. Μυλωνάς υπάρχει ένας περιορισμός. Δεν είναι τόσο αυτονόητο. Θα πρέπει να ελεγχθεί αν κλητεύτηκαν γιατί και ο εν τη αλλοδαπή κατοικούν μπορεί να συλληφθεί.

Αν και οι καταθέσεις αυτές πράγματι δεν είναι καταθέσεις οι οποίες ταυτοποιούν κάποιο πρόσωπο ή από εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να θεμελιώσουν κυρίως μια κρίση περί ενοχής, εν πάση περιπτώσει είναι ένα θέμα που θέλει κάποιον έλεγχο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν το ζητήσουν όλες οι πλευρές δεν υπάρχει ακυρότητα. Αν δηλαδή ζητάει ο κ. Ραχιώτης και πει «θέλω αυτές τις δυο καταθέσεις› δεν χάθηκε ο κόσμος.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και οι άλλοι κατηγορούμενοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και οι άλλοι. Τι τους ενδιαφέρει;

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Εγώ θα υποβάλω ένα αίτημα συγκεκριμένα κι εσείς κρίνετε το δια της ΕΣΔΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι δια της ΕΣΔΑ. Η ΕΣΔΑ είναι εσωτερικό μας δίκαιο. Ακούω πολλούς που λένε για ΕΣΔΑ και ΕΣΔΑ. Η ΕΣΔΑ είναι εσωτερικό δίκαιο και μάλιστα αξίας υπερνομοθετικής. Είναι στο Σύνταγμα δίπλα. Δεν είναι κάτι με το οποίο ?

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Τι το συζητάμε; Διαφωνούμε κ. Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καταλάβατε γιατί χρειάζεται απόλυτος σεβασμός; Αλλά όταν όμως όλοι μου λένε «ανέγνωσε μια κατάθεση› και δεν υπάρχει αντίρρηση, η ΕΣΔΑ δεν έχει καμία θέση. Η θέση είναι ότι περιορίζεται το δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Όταν ο ίδιος σου ζητάει που μπορείς να κάνεις ερωτήσεις «διάβασε την›, έτσι κ. Μυλωνά;

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Αν μου επιτρέπετε μια πρόσθετη επισήμανση, οι συγκεκριμένοι μάρτυρες αν δεν κάνω λάθος, είναι κάτοικοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Εδώ φοβάμαι ότι δεν έχει προηγηθεί εμπρόθεσμη κλήτευση τους, η οποία είναι 60 ημερών αν δεν κάνω λάθος. ¶ρα πρέπει επιπρόσθετα να ελέγξετε και αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Αν φέρετε αντίρρηση όμως. Αν πείτε ότι εμείς θέλουμε να την αναγνώσουμε, δεν θα ελέγξουμε τίποτα. Σκεφτείτε ποιους θέλετε και αν συμφωνήσετε όλοι, δεν έχω λόγο. Αν όμως είναι πολύ απαραίτητοι, τους καλούμε κι εμείς. Δεν γεννάται θέμα.

Αναγιγνώσκεται η έκθεση ανεύρεσης, αυτοψίας, έρευνας και κατάσχεσης. Αθήνα 25 Απριλίου 1987, Σάββατο 10:10.

Οι αστυνόμοι Σουλιώτης και Βουλούτας Ασφάλειας Αττικής ενεργούντες προανάκριση ύστερα από έκρηξη που έλαβε χώρα 24.4.87 και ώρα 16.55 λεωφόρο Κηφισού, περιοχή Αγ. Ιωάννου Ρέντη, σε βάρος λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμό επιβαινόντων Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών, εκθέτουμε τα εξής:

23.40 ώρα της 24.4 βρήκαμε εγκαταλελειμμένο σε οικόπεδο πίσω από το γήπεδο του Φωστήρα στον Ταύρο στο τέρμα των αδιαμόρφωτων οδών Δήμητρας και Λεγάκη και πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών αυτοκίνητο Ι.Χ. φορτηγό κλειστό μάρκας «ΦΑΟΥΒΕ› λευκού χρώματος, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας ΥΚ 9806.

Το αυτοκίνητο αυτό αναζητούσε η Υπηρεσία μας ύστερα από πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της βομβιστικής ενέργειας της προηγούμενης παραγράφου. Το αυτοκίνητο έχει 5 πόρτες από τις οποίες οι 4, ήτοι του οδηγού, του συνοδηγού, δεξιά πλευρική και οπίσθια βρέθηκαν κλεισμένες και ασφαλισμένες και η αριστερή πλευρική βρέθηκε κλεισμένη και ανασφάλιστη.

Στη συνέχεια με γερανοφόρο όχημα μεταφέραμε το αυτοκίνητο αυτό στο οίκημα της Διεύθυνσης της Ασφάλειας Αττικής όπου συνεχίσαμε την αυτοψία και έρευνα. Το αυτοκίνητο δεν φέρει ίχνος σύγκρουσης. Ο αριθμός πλαισίου του είναι Ζ κλπ. Ο αριθμός δυσανάγνωστος. Ανήκει στην Θεοδώρου Σταματία Ταξιάρχη. Έχει κανονικό αριθμό κυκλοφορίας ΖΚ 5506 και είχε κλαπεί 28 προς 29.1.87.

Οι πινακίδες ΥΚ 9806 που φέρει το αυτοκίνητο, ανήκουν στο αυτοκίνητο ZASTAVA ιδιοκτησίας Καπάκη και είχαν κλαπεί 19 προς 20.2.87. Ο διακόπτης εκκινήσεως του κινητήρα που υπάρχει πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου δεν χρησιμοποιείται πλέον για να θέσει κίνηση στον κινητήρα – μίζα, παρά για να ασφαλίζει το τιμόνι.

Ως μίζα χρησιμοποιείται άλλος διακόπτης που υπάρχει στο ταμπλό του αυτοκινήτου που έχει τοποθετηθεί από τον ιδιοκτήτη. Δεν υπήρχε από την κατασκευή του. Ο χιλιομετρητής δείχνει την ένδειξη 31.797. Στο δάπεδο του αμαξώματος βρέθηκαν μια μπαταρία με τις ενδείξεις Micron κλπ. Ibiasol ιαπωνικής κατασκευής που χρησιμοποιείται στις μοτοσικλέτες.

Η μπαταρία ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακίδιο χρώματος μπλε ανοιχτού, δυο ολόσωμες φόρμες εργασίας χρώματος βαθέως πρασίνου, δυο καπέλα τύπου jockey, ίδιου με τις φόρμες χρώματος και 2 τεμάχια φελιζόλ που χρησιμοποιείται μάλλον στα καθίσματα.

Εσωτερικά από το τζάμι της πίσω πόρτας υπάρχει ανηρτημένη κουρτίνα από ύφασμα μπλε χρώματος. Σε ανοιχτό ερμάριο που υπάρχει μπροστά στη θέση βρέθηκαν ένα κλειδί διαμερίσματος made in Italy και PC, 3 διαφημιστικά prospectus ηλεκτρικών συσκευών –ασήμαντα πράγματα- και μια εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ› 20.6.87.

Ένα βιβλίο αγγλικών με εξώφυλλο που αναγράφει «Excuse miss, have you seen the Acropolis› κλπ. και απεικονίζει έναν άντρα και μια γυναίκα. Πιστεύεται ότι τα παραπάνω αποτελούν πειστήρια κλπ.

Ιατροδικαστικές εκθέσεις του ιατροδικαστή Λευκίδη. Εξέταση Ασημακόπουλου Ανδρέα. Επιμήκυνση βαθιά μήκους 8 εκατοστών της δεξιάς βρεγματικής χώρας του τριχωτού της κεφαλής, πολλαπλές μικρές εκδορές ποικίλου μεγέθους και σχήματος του αριστερού ημιμορίου, γραμμοειδείς ?... Αιτιάται ζάλη, κεφαλαλγία, ελαφρά σωματική βλάβη την οποία θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 8 ημέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.

Πολλαπλές μικρές εκδορές των άνω και κάτω άκρων ποικίλου σχήματος και μεγέθους, πολλαπλές μικρές εκχυμώσεις των άκρων ποικίλου μεγέθους, ευμεγέθης εκχύμωση με επιμήκη πλατεία εκδορά κατά το κέντρο διαστάσεων 4,4 Χ 1,5 εκατοστών της έσω ? εκχύμωση με οίδημα των βλεφάρων του δεξιού οφθαλμού, βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση της δεξιάς βρεγματομετωπιαίας χώρας, που περιλαμβάνει:

α) φρακτικό αστεροειδές τραύμα του τριχωτού της κεφαλής μήκους 110 εκατοστών περίπου,

β) ανοιχτό συντριπτικό εμπιεστικό κάταγμα του συστοίχου βρεγματομετωπιαίου οστού,

γ) ανώμαλη ρήξη της σκληράς μήνιγγος της περιοχής,

δ) θλάση – πολτοποίηση της συστοίχου εγκεφαλικής ουσίας και

ε) επισκληρίδειο και υποσκληρίδειο αιμάτωμα του δεξιού μετωπιαίου λοβού.

Η ανωτέρω κάκωση προκλήθηκε από μεταλλικό θραύσμα από το οποίο μικρό τμήμα διαστάσεων 0,5Χ0,5 εκατοστών απεσπάστη και διαμέσου του τραυματικού πόρου διεύρυσε το δρέπανο και σφηνώθηκε στην εγκεφαλική ουσία της αριστερής βρεγματικής χώρας.

Ο τραυματισθείς βρίσκεται σε βαριά κωματώδη κατάσταση. Λόγω αναπνευστικών προβλημάτων εγενέτο τραχειοτομία. Οι προπεριγραφείσες κακώσεις προκλήθηκαν από έκρηξη εκρηκτικού μηχανήματος και συνιστούν βαριά σωματική βλάβη, η έκβαση και η πρόοδος της οποίας δεν μπορεί να προβλεφτεί τώρα.

Ιατροδικαστική έκθεση του Γιαμαρέλου επί του Πλατάρα Κωνσταντίνου. Φέρει ? τραύμα μήκους 4 εκατοστών αριστερά της παρυάς, χειρουργικώς συρραφέν, οίδημα τραύματος εκτεταμένου εκχυμώσεις αριστερού μηρού και βαριά θλάση αυτού. Τρία μικρά θλαστικά τραύματα ?. αριστερού μηρού 1 εκατοστού περίπου έκαστο.

Οι ανωτέρω θλαστικαί κακώσεις προκλήθησαν από τον παθόντα εξ εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος και των οποίων ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 15 ημέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης. Συνιστούν δε ελαφρά σωματική βλάβη.

Του ίδιου ιατροδικαστή επί Πέρρη Λίντα. Αυτή φέρει θλάση και εκχύμωση μεσότητας δεξιού μηρού, μικράς εκδοράς και αμυχάς ? και αριστερών του βραχίου, πολλαπλαί και εκτεταμέναι εκδοραί και μικρότερες διασχίσεις αριστεράς κνήμης με οιδήματος πέριξ αυτού. Θλάση δεξιού ώμου. Αιτιάται δε έντονα άλγη.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, για την οποία θέλει απόσχει 15 μέρες εκτός επιπλοκής.

Ο ίδιος ιατροδικαστής επί Κάρτερ Σάμιουελ. Ούτος φέρει εκδοράς αριστερού αγκώνος, θλαστικό τραύμα χειρουργικώς συρραφέν, μήκους 4 εκατοστών, αριστερά της ? αρθρώσεως, εκχύμωση δεξιάς παρυάς, θλάση ρινός, θλάση αριστερού ημιθωρακίου, θλάση ώμων. Αιτιάται άλγη έντονα.

Πρόκειται για ελαφρά σωματική βλάβη προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, για την οποία ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 15 ημέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.

Ο ίδιος ιατροδικαστής Γιαμαρέλος επί του Ο’ Μπράιαν Τζόναθαν. Ούτος φέρει θλάση, εκχύμωση και οίδημα αριστερού βραχίονος, βαρεία θλάση αυχένος. Χρήζει ακτινογραφικού ελέγχου. Αιτιάται ζάλη, κεφαλαλγία και εμβοάς των ώτων. Επίσης φέρει θλάση θώρακος, θλάση οσφύος, αλγεί εντόνως.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 20 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.

Επίσης ο ίδιος Γιαμαρέλος επί του ¶ιφς Τζέιμς. Ούτος φέρει θλάση και εκδοράς οπισθέναρος αριστεράς άκρας χειρός, πολλαπλαί εκδοραία δεξιάς κνήμης, θλάση και εκδοραί αριστερού γόνατος και ? του μορίου συστοίχου κνήμης, ελαφρά θλάση θώρακος.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει επί 12 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.

Ο ίδιος Γιαμαρέλος επί του Μπράις Γουίλμαν. Φέρει θλάση και εκχύμωση αριστερού ώμου. Αιτιάται δε άλγος. Επίσης ελαφρά θλάση θώρακος. Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει επί 8 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.

Ο ίδιος Γιαμαρέλος για τον Χόσκινς Τζέιμς. Ούτος φέρει θλάση και οίδημα αριστερού αντιβραχίου και ? θλάση οσφύος, θώρακος. Αιτιάται άλγη έντονα. Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει επί 15 μέρες εκτός υστερογενούς βλάβης ή επιπλοκής κλπ.

Ο ίδιος Γιαμαρέλος επί του Μαρκς Στήβεν. Ούτος φέρει θλάση αμφοτέρων των γονάτων και δεξιού έσω οσφύου, θλάση θώρακος, θλάση δεξιού μηρού. Αιτιάται άλγη. Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 10 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης.

Ο ίδιος Γιαμαρέλος κατά του Γουόλμαν Ρέινχολτ. Ούτος φέρει θλάση δεξιού γόνατος και εκδορά δεξιάς κνήμης, εκχύμωση αριστερού μηρού και αμφοτέρων των ημιθωρακίων. Αιτιάται άλγη έντονα. Επίσης φέρει οίδημα δεξιού μηρού.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 10 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης κλπ.

Του ίδιου ιατροδικαστή Γιαμαρέλου επί ?. Βίκτωρ. Ούτος φέρει εκχύμωση άνωθεν του μορίου αριστερού βραχίονος, θλάση δεξιού βραχίονος, τριχωτού κεφαλής αριστεράς μετωποβρεγματικής χώρας, θλάση οσφύος, αριστερού γόνατος και συστοίχου μηρού. Αιτιάται άλγη και ζάλη. Επίσης θλάση δεξιού ημιθωρακίου.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 12 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης κλπ.

Πάλι Γιαμαρέλος για την Τάι Πάρκερ Πέτρα Τουλ. Αύτη φέρει εκδοράς μικράς δεξιάς άκρας χειρός, μικρά εκδορά ρινός, θλάση και εκχύμωση κάτωθεν του βορείου αριστερού μηρού, μικρά εκδορά δεξιού έξω οσφύου. Αιτιάται άλγη. Επίσης φέρει ελαφρά θλάση θώρακος.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 10 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης κλπ.

Γιαμαρέλος επίσης ο ιατροδικαστής επί του Ρίνγκολ Μάρνερ. Φέρει εκδορά πολλαπλάς δεξιού αντιβραχίου, δεξιού αγκώνος, δεξιάς πηχηοκαρπικής αρθρώσεως, θλάση και μικρά εκδορά αριστεράς αυχενικής χώρας. Εκχύμωση και θλάση άνωθεν του μορίου αριστερού βραχίονος. Αιτιάται ζάλη και άλγη.

Πρόκειται περί ελαφράς σωματικής βλάβης προκληθείσης εντός λεωφορείου της Πολεμικής Ελληνικής Αεροπορίας συνεπεία εκρήξεως εκρηκτικού μηχανήματος, εκ της οποίας ο ανωτέρω θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί 15 μέρες εκτός επιπλοκής ή υστερογενούς βλάβης κλπ.

Πίνακας αντικειμένων πειστηρίων της δικογραφίας που σχηματίστηκε κλπ. Δύο τεμάχια φελιζόλ, δύο φόρμες χρώματος πρασίνου, δυο στρατιωτικά jockey καπέλα, κουρτίνα χρώματος μπλε και ένα στρατιωτικό σακίδιο χρώματος γκρι κατεστραμμένο.

Εδώ είναι πια η προκήρυξη. Μάλλον θα έχετε κάποια καλύτερη να τη διαβάσουμε, έτσι; Την έχουμε την κανονική αλλά δεν μπορώ να τα βγάλω καλά γιατί όπως ξέρετε οι πολλές αναπαραγωγές με τις φωτοτυπίες δεν έχουν ευκρίνεια απόλυτη. Θα μας διευκολύνατε αν μας τη δίνατε.

(Διαλογικές συζητήσεις)