Κόσμος
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 17:03

Ρωσία: Στο νοσοκομείο μετά από επτά ημέρες απεργίας πείνας μέλος των Pussy Riot

Σε νοσοκομειακή μονάδα εντός της ποινικής αποικίας στην οποία κρατείται μεταφέρθηκε η Μαρία Αλιόκινα, μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, μετά από επτά ημέρες απεργίας πείνας.

Σε νοσοκομειακή μονάδα εντός της ποινικής αποικίας στην οποία κρατείται μεταφέρθηκε η Μαρία Αλιόκινα, μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, μετά από επτά ημέρες απεργίας πείνας.

Η κ. Αλιόκινα διαμαρτύρεται για την απαγόρευση από πλευράς του δικαστηρίου το οποίο εκδίκαζε την έφεσή της να παρευρεθεί και η ίδια στην διαδικασία, ενώ καταγγέλλει ευρύτερη στοχοποίησή της από τις ρωσικές αρχές, ακόμη και εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Η ποινική αποικία όπου κρατείται η Μαρία Αλιόκινα βρίσκεται στα Ουράλια Όρη, όπου προ ημερών την επισκέφθηκε ο Πιοτρ Βερζίλοφ, σύζυγος έτερου μέλους του συγκροτήματος, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση των Moscow Times,.

Το δικαστήριο, το οποίο τελικώς απέρριψε την έφεση της κ. Αλιόκινα, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χώρο στον οποίο η τελευταία κρατείται.

Τρία μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν εντός του 2012 σε 2 χρόνια φυλάκιση για «χουλιγκανισμό με κίνητρα θρησκευτικού μίσους» για την διαμαρτυρία τους μέσω μιας «πανκ προσευχής» εντός του μεγαλύτερου καθεδρικού ναού της Μόσχας ενάντια στο καθεστώς του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς απελευθερώθηκε στη συνέχεια, ασκώντας έφεση, ενώ τον Απρίλιο του 2013, δικαστήριο της ρωσικής Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Μορντόβιας απέρριψε την έφεση της Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, συζύγου του κ. Βερζίλοφ.