Κόσμος
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 16:28

Αφγανιστάν: Τους κάλεσαν σε δείπνο κι εκείνοι τους σκότωσαν

Πυρ άνοιξαν δύο Αφγανοί σε σημείο ελέγχου των αφγανικών αρχών ασφαλείας στο νότο της χώρας, στο οποίο είχαν φθάσει ως προσκεκλημένοι για δείπνο, αφαιρώντας τη ζωή επτά αστυνομικών.

Πυρ άνοιξαν δύο Αφγανοί σε σημείο ελέγχου των αφγανικών αρχών ασφαλείας στο νότο της χώρας, στο οποίο είχαν φθάσει ως προσκεκλημένοι για δείπνο, αφαιρώντας τη ζωή του αστυνομικού διοικητή και έξι ακόμη ανδρών της αστυνομίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διοικητή της Κανταχάρ, στρατηγού Αμπντούλ Ραζάκ, στο πρακτορείο Associated Press, οι δύο δράστες ήταν πρώην αστυνομικοί οι οποίοι δύο ημέρες πριν είχαν επανέλθει στο σώμα.

Ο δύο άνδρες εγκατέλειψαν το σημείο με όχημα της αστυνομίας και με τα όπλα των νεκρών συναδέλφων τους, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, οι δράστες ήταν προσκεκλημένοι του διοικητή σε δείπνο εντός του φυλακίου ελέγχου, όταν, κατά τη διάρκειά του φαγητού, άρπαξαν όπλα και άνοιξαν πυρ.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα εισέρχονται με άνδρες τους στις τάξεις των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για να πραγματοποιούν επιθέσεις «από το εσωτερικό τους».