Κοινωνία
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 15:05

Σε εξειδικευμένο κέντρο στις ΗΠΑ μεταφέρεται η 15χρονη Μυρτώ

Σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ θα μεταφερθεί η 15χρονη Μυρτώ, η οποία κακοποιήθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, στην Πάρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ θα μεταφερθεί η 15χρονη Μυρτώ, η οποία κακοποιήθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, στην Πάρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», δίνοντας μάχη για να επανέλθει.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε τη δαπάνη για τη νοσηλεία της 15χρονης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αεροδιακομιδή της.

Το τραγικό περιστατικό της άγριας κακοποίησης του κοριτσιού, που έκανε διακοπές με τη μητέρα του στο νησί πέρυσι το καλοκαίρι, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Στα τέλη Ιουλίου, γύρω στις 20.30 το βράδυ έκαναν μπάνιο στη Χρυσή Ακτή και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε. Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από τα βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση. Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ ήταν ημίγυμνο.

Δράστης της άγριας κακοποίησης είναι 19χρονος Πακιστανός, που έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, ληστεία και παράνομη εργασία.