Πολιτιστικά
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 11:47

Στην κορυφή των εισπράξεων με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Στην κορυφή του αμερικανικού box office βρέθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της η ταινία «Fast and Furious 6 : Μαχητές των δρόμων», αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Hangover Part III». 

Στην κορυφή του αμερικανικού box office βρέθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της η ταινία «Fast and Furious 6 : Μαχητές των δρόμων», αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Hangover Part III».

Οι εισπράξεις για τους «Μαχητές των δρόμων» ξεπέρασαν τα 122 εκατ. δολάρια, ενώ η ταινία του Ζακ Γαλιφιανάκη περιορίστηκε στα 52 εκατ. δολάρια. Υπολογίζεται ότι τα συνολικά κέρδη για το έκτο μέρος της ταινίας «Fast and Furious 6» θα ξεπεράσουν τα 320 εκατ. δολάρια.

Η κουλτούρα των «πειραγμένων» αυτοκινήτων
Η σειρά ταινιών που ξεκίνησε την επιτυχημένη της πορεία το 2001, κάνοντας γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των «πειραγμένων» ή  «βελτιωμένων» αυτοκινήτων, επιστρέφει με την - γεμάτη  εκρηκτικές σκηνές δράσης, ταχύτητες εκτός ορίων και καταιγιστικές σκηνές καταδίωξης - έκτη συνέχειά της, η οποία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Τζάστιν Λιν.

Οι παλιοί καλοί γνωστοί επανέρχονται στις θέσεις τους, ενώ έχουμε και είσοδο νέων προσώπων, σε ένα πολυπληθές καστ που αποτελείται από τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Σουνγκ Κανγκ, Γκαλ Γκαντότ, Λιούκ Έβανς, Έλσα Πατάκι και Τζίνα Καράνο.

Η ομάδα βρίσκεται τώρα διασκορπισμένη σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), μετά τη ληστεία των 100 εκατομμυρίων στο Ρίο, που πραγματοποίησε στην προηγούμενη ταινία της σειράς. Τα μέλη της, μην μπορώντας να γυρίσουν σπίτι τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους, καλούνται να εξαρθρώσουν μία οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών, με αντάλλαγμα να συγχωρεθούν όλες τους οι αμαρτίες, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν μία κανονική ζωή.

«Star Trek» & «Iron Man»
Στην τρίτη θέση του αμερικανικού box office, βρέθηκε η ταινία «Star Trek: Into Darkness» με 48 εκατ. δολάρια και ακολουθούν οι παραγωγές «Epic» (44 εκατ. δολάρια) και «Iron Man 3» (24,6 εκατ. δολάρια).