Κόσμος
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 15:24

Χαιρετίζει τη βούληση της Β. Κορέας για διάλογο η Ρωσία

Την ετοιμότητα της Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις, όπως διακηρύχθηκε από το βορειοκορεατικό καθεστώς, χαιρέτισε την Παρασκευή η Μόσχα.

Την ετοιμότητα της Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις, όπως διακηρύχθηκε από το βορειοκορεατικό καθεστώς, χαιρέτισε την Παρασκευή η Μόσχα, μεσω δηλώσεων ρώσου διπλωμάτη, τις οποίες αναμετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Το γεγονός ότι η Πιονγιάνγκ διακήρυξε την ετοιμότητά και την επιθυμία της να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αξίζει να εκτιμηθεί θετικά», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκριγκόρι Λογκβίνοφ.

Νωρίτερα, απεσταλμένος της βορειοκορεατικής ηγεσίας στην Κίνα είχε δηλώσει στο κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει «θετικές πρωτοβουλίες» για την επιστροφή στο τραπέζι των διεθνών εξαμερών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Μάλιστα, ο βορειοκορεάτης αντιστράτηγος Τσόε Ριονγκ Χάε επέδωσε στον πρόεδρο της Κίνας και ιδιόχειρη επιστολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.