Πολιτική
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 14:12

Σε εφαρμογή τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή

Στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στη Βουλή, οι βουλευτές υποχρεούνται να παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο, τα οποία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και θα τους παραδίδονται κατά την αποχώρησή τους. Οι ενέργειες σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο του.

Σε εφαρμογή είναι πλέον τα νέα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για τη είσοδο, όλων ανεξαιρέτως, στη Βουλή, ύστερα από σχετική απόφαση του προέδρου Ευ.  Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές υποχρεούνται να παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο, τα οποία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν.

Σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο του, θα καταγράφεται το όνομά του από τον Φρούραρχο και θα παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα δημοσιοποιεί τα ονόματα κάθε 15 μέρες.

Οι βουλευτές -όπως και όλοι όσοι εισέρχονται στο κτήριο του κοινοβουλίου- θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνο από τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Τέλος, στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνο οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες. 

«Θεωρούμε αδιανόητο στο ναό της Δημοκρατίας όπου πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνον ιδέες, να επιτρέπεται και η κυκλοφορία κουμπουροφόρων, πολύ περισσότερο βουλευτών. Απαιτούμε την αυστηρότατη εφαρμογή της απόφασης περί απαγόρευσης οπλοφορίας εντός του Εθνικού Κοινοβουλίου», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ενώ ερωτηθείς αν «υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια εντός του κοινοβουλίου που θα έπρεπε ορισμένοι να φέρουν και όπλα μαζί τους», αρκέστηκε να πει ότι «προφανώς όσοι οπλοφορούν, αισθάνονται οι ίδιοι ανασφάλεια».