Κόσμος
Τρίτη, 01 Απριλίου 2003 11:31

Συνάντηση Πάουελ με τους υπουργούς Εξωτερικών των 15

Επαφές διεξάγονται, προκειμένου να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνάντηση, μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ και των 15 υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής, ανακοίνωσε σήμερα διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε την επιθυμία της για μια τέτοια συνάντηση στη διάρκεια του ταξιδιού του Κόλιν Πάουελ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

Στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν ήδη προγραμματισθεί συνομιλίες ανάμεσα στον Πάουελ και την ευρωπαϊκή τρόϊκα την οποία αποτελούν ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Χαβιέρ Σολάνα, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις Κρίς Πάτεν.

Πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Γερμανός Γιόσκα Φίσερ, θα βρίσκονται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στη Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης.