Κόσμος
Τρίτη, 01 Απριλίου 2003 12:21

Επιχειρήσεις των ελικοπτέρων «Απάτσι» στο Ιράκ

Τα ελικόπτερα της 101ης αμερικανικής αερομεταφερόμενης μεραρχίας συνεχίζουν για τρίτη ημέρα σήμερα τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ιρακινών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης Νατζάφ, 150 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Τα ελικόπτερα τύπου «Απάτσι» και «Κιόουα» έχουν στόχο τις ιρακινές θέσεις νότια της Νατζάφ, δήλωσε ο διοικητής της αεροπορικής ταξιαρχίας της μεραρχίας, συνταγματάρχης Γκρεγκ Γκας.

Στις σημερινές συγκρούσεις τα ελικόπτερα της 101ης μεραρχίας πήραν πάντως μέρος και στην επίθεση εναντίον μιάς θωρακισμένης ιρακινής μεραρχίας, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματικός δίχως να κάνει απολογισμό της έκβασης της μάχης.

Οι δυνάμεις της 101ης μεραρχίας έχουν να αντιμετωπίσουν κυρίως τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς του Σαντάμ Χουσέιν και στις χθεσινές μάχες τα ελικόπτερα «Απάτσι» κατέστρεψαν σχεδόν ένα ιρακινό τάγμα,τόνισε ο συνταγματάρχης Γκας.

«Οι χθεσινές συγκρούσεις ήταν πάντως οι πιό σκληρές που έχει εμπλακεί μέχρι τώρα η 101η μεραρχία», τόνισε ο Αμερικανός συνταγματάρχης προσθέτοντας ότι οι Ιρακινοί «πολεμούσαν σκληρά από τα ξημερώματα έως το απόγευμα».