Κοινωνία
Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 11:49

Έκρηξη με τραυματίες σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα

Έκρηξη σημειώθηκε στις 9.50 περίπου σε ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα.

Έκρηξη σημειώθηκε στις 9.50 περίπου σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, άλλα και δύο οχήματα της ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Την ώρα της έκρηξης, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής, η ταβέρνα ήταν κλειστή και οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τα σπασμένα τζάμια των παρακείμενων σπιτιών.

Ένας εκ των τραυματιών, η κατάσταση του οποίου κρίθηκε σοβαρή, διακομίσθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από την έκρηξη κατέρρευσε ολοσχερώς το κτήριο της ταβέρνας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα -οι περισσότεροι τραυματισμοί πολιτών είναι αμελητέοι», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρήςκαι είπε ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μπάζων και τζαμιών.

Τη διερεύνηση των αιτιών της ισχυρής έκρηξης ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία.