Κόσμος
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 11:03

Απελευθέρωση Αμερικανίδας αιχμαλώτου στη Νασιρίγια

Με πυροτεχνήματα γιόρτασαν οι συγγενείς της 19χρονης αιχμαλώτου, Τζέσικα Λιντς, μόλις έμαθαν την είδηση για την απελευθέρωσή της από άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από το νοσοκομείο της πόλης Νασιρίγια.

Στρατιωτικοί και άνδρες της αμερικανικής εθνοφυλακής μετέβησαν στην πατρική κατοικία της Λιντς για να ενημερώσουν τους γονείς της για τη διάσωσή της.

Η Τζέσικα Λιντς ήταν μεταξύ των 15 Αμερικανών οπλιτών του 507 Λόχου Επιμελητείας που είχαν πέσει σε ενέδρα στις 23 Μαρτίου στο κεντρικό Ιράκ. Οι Ιρακινοί είχαν δείξει τις σορούς οκτώ αμερικανών στρατιωτών και πέντε από τους αιχμαλώτους στην τηλεόραση, όχι όμως και την Λίντς.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ενημερώθηκε για την απελευθέρωση της Λιντς τις πρώτες πρωινές ώρες, στη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Η 19χρονη οπλίτης απελευθερώθηκε μετά από ειδική επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στο νοσοκομείο της Νασιρίγια. Μονάδες πεζοναυτών εξαπέλυσαν εικονική επίθεση αντιπερισπασμού στη Νασιρίγια για να δώσουν τη δυνατότητα σε άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στο νοσοκομείο της πόλης και να απελευθερώσουν την Τζέσικα.

Δημοσιογράφος του CNN μετέδωσε ότι η νεαρή αιχμάλωτος έφερε τραύματα από σφαίρες γεγονός που κατέστησε δύσκολη τη μεταφορά της.