Πολιτική
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 12:31

Δίκη «17Ν» : Κατέθεσε ο αδερφός του Π. Μπακογιάννη

Τρεις λόγοι ήταν αυτοί που ώθησαν την «17 Νοέμβρη» να δολοφονήσει τον Παύλο Μπακογιάννη, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο αδελφός του, Νίκος Μπακογιάννης.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η απόφαση για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ελήφθη από «κομπλεξισμό» για τους αγώνες που έκανε κατά της χούντας, όταν οι κατηγορούμενοι «πίνανε καφέ». Επίσης, όπως είπε ο Νίκος Μπακογιάννης, επειδή οι τρομοκράτες δεν ήθελαν την εθνική συμφιλίωση, για την οποία εργάστηκε ο βουλευτής και τέλος γιατί στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για την τρομοκρατία, που είχε κάνει ο Παύλος Μπακογιάννης είχε προχωρήσει αρκετά.

Οπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο βουλευτής είχε εξομολογηθεί σε στενό φίλο του -που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή- ότι έψαχνε δύο συγκεκριμένα ονόματα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία.

Ο κ. Νίκος Μπακογιάννης υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν δέχεται τον όρο «Επαναστατική Οργάνωση» για μία δολοφονική οργάνωση. «Δεν δέχομαι αυτό τον όρο απο ανθρώπους αγράμματους, ακατατόπιστους, ηλίθους και απολιτίκ».

Η επόμενη υπόθεση που θα εξεταστεί απο το δικαστήριο αφορά την απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, με εκτόξευση ρουκετών κατά του αυτοκινήτου του, στις 20 Νοεμβρίου 1990, στη Νέα Ερυθραία. Για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός και Ηρακλής Κωστάρης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων