Κόσμος
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 13:47

Νέο μήνυμα του Χουσεΐν ανέγνωσε ο παρουσιαστής της ιρακινής τηλεόρασης

Ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν, σε νέο μήνυμά του, που μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο της ιρακινής τηλεόρασης, κάλεσε τους Ιρακινούς να πολεμήσουν «τους εισβολείς», υποσχόμενος «τη νίκη» στον λαό του».

Στο μήνυμα που ανέγνωσε ο παρουσιαστής της ιρακινής τηλεόρασης, ο Σαντάμ Χουσεΐν φέρεται να δηλώνει ότι μέχρι τώρα το Ιράκ έχει χρησιμοποιήσει «λιγότερο από το ένα τρίτο» των δυνάμεών του για να αντισταθεί στις αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις.

«Η ευκαιρία είναι εδώ και πρέπει να την αδράξουμε για να υπερασπίσουμε τη θρησκεία, την τιμή και τις αρχές μας απέναντι στους εισβολείς», αναφέρεται στο μήνυμα, που όπως είπε ο παρουσιαστής έχει ημερομηνία 1η Απριλίου.

«Πολεμήστε τους, η νίκη με τη βοήθεια του Θεού είναι κοντά μας. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει παρά το ένα τρίτο του στρατού μας ή ακόμη λιγότερο από το ένα τρίτο», προστίθεται στο μήνυμα.

Δύο μηνύματα του Σαντάμ Χουσεΐν έχουν αναγνωσθεί το τελευταίο 24ωρο από την ιρακινή τηλεόραση, στα οποία καλούνται οι ιρακινοί πολίτες να πολεμήσουν τις αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις.