Κόσμος
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 14:00

Βομβαρδισμοί σε κτίριο του Προεδρικού Μεγάρου στη Βαγδάτη

Στόχος πυραύλου ή βόμβας κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, έγινε πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένα από τα κτίρια του συγκροτήματος του προεδρικού μεγάρου στο κέντρο της Βαγδάτης.

Παράλληλα, τα νότια περίχωρα της Βαγδάτης έγιναν στόχος νέου κύματος βομβαρδισμών, ο ήχος από τους οποίους ακούσθηκε μέχρι το κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι βομβαρδισμοί ακολούθησαν σφοδρό σφυροκόπημα των δυτικών και και βορειο-δυτικών εξόδων της πόλης σε συνδυασμό με επιδρομές εναντίον της νότιας εξόδου.

Νωρίτερα στρατιωτικός εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) στο Κατάρ, είχε δηλώσει, ότι, χερσαίες και αερομεταφερόμενες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των μεραρχιών Βαγδάτη, Μεδίνα και Ναβουχοδονόσωρ της Προεδρικής Φρουράς, που έχουν παραταχθεί σε τόξο νότια της Βαγδάτης, ενώ η Αντνάν, η τέταρτη μεραρχία της Προεδρικής Φρουράς που προσπαθεί να μετακινηθεί από το Τικρίτ προς νότο για να ενισχύσει τις άλλες τρεις μεραρχίες, έγινε στόχος αεροπορικών επιδρομών.