Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 15:31

Ανανέωσε με Τσέλσι ο Λάμπαρντ

Μία ημέρα μετά την κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ και της εισόδου της στο «κλαμπ» των ευρωπαϊκών ομάδων που έχουν κερδίσει όλους τους διασυλλογικούς τίτλους της «γηραιάς ηπείρου», η Τσέλσι ξεκίνησε τις ανανεώσεις.

Μία ημέρα μετά την κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ και της εισόδου της στο «κλαμπ» των ευρωπαϊκών ομάδων που έχουν κερδίσει όλους τους διασυλλογικούς τίτλους της «γηραιάς ηπείρου», η Τσέλσι ξεκίνησε τις ανανεώσεις.

Πρώτος στη λίστα ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ, με τον οποίο ο σύλλογος του Λονδίνου ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του για άλλο έναν χρόνο. «Ο Φρανκ είναι ένας απαραίτητος παίκτης για το σύλλογο και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι, Ρον Γκέρλεϊ, για τον Άγγλο διεθνή μέσο, τον τρίτο παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

«Βρισκόμασταν σε επαφές μαζί του από το τέλος της περσινής σεζόν και επιθυμούσαμε διακαώς την παραμονή του στην ομάδα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση του συμβολαίου του, βάσει του οποίου πλέον θα παραμείνει στο σύλλογο έως το 2014», πρόσθεσε.

«Όλοι γνωρίζουν ότι αποτελούσε όνειρό μου να παραμείνω στην Τσέλσι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αμπράμοβιτς για όλα όσα έχει κάνει. Λατρεύω τον σύλλογο, το προσωπικό, τους παίκτες και ειδικά τους οπαδούς μας, που με έκαναν να νιώσω φανταστικά από την πρώτη μέρα που έφτασα εδώ», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Λάμπαρντ, ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο έφτασε τα 203 γκολ και κατέρριψε το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των  «μπλε», που έως τότε κατείχε ο Μπόμπι Τάμπλινγκ.

Ο 34χρονος Λάμπαρντ μεταγράφηκε στην Τσέλσι το 2001 από τη Γουέστ Χαμ, πανηγυρίζοντας έκτοτε, μεταξύ άλλων, την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (2012), του Γιουρόπα Λιγκ (2013) και του αγγλικού πρωταθλήματος (2005, 2006, 2010), ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Τσέλσι το 2004, το 2005 και το 2009. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που συμπλήρωσε 600 αγώνες με τη φανέλας της, ξεκινώντας στους 560 ως βασικός!